Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Wiesner-Hager: Kancelářské prostředí ušité na míru

Wiesner-Hager: Kancelářské prostředí ušité na míru

Pracovním místem už dávno nemusí být jen kancelářská židle po kolegovi a pracovní stůl se dvěma šuplíky. Někdo má štěstí na vlastní kancelář, někdo se musí spokojit se sdíleným fenoménem „open-space“. Obojí lze však vybavit elegantním způsobem, ať už je pozornost zaměřena na pohodlné sezení, omezení hluku nebo potřebu soukromí. Při výběru kancelářského nábytku je proto stěžejní zaměřit se hlavně na kvalitu materiálu, vypracovanou ergonomii a funkčnost každého kousku. V  kanceláři zkrátka musíte cítit, že vše kolem vás dává smysl.

Wiesner-Hager je známým specialistou v oboru kancelářské a komerční architektury. Zaměřuje se nejen na výrobu kancelářského nábytku, ale především se snaží vyhovět nejrůznějším požadavkům a výzvám pracovního prostředí, mezi které v dnešní době patří hlavně otázka soukromého zázemí a ergonomicky vyhovující nábytek. Při výrobě svých produktů proto společnost myslí nejen na proporce jednotlivých produktů a jejich kombinovatelnost do různých dispozic, ale také na funkčnost kancelářského prostředí jako celku. Kromě hlavního podniku v Altheimu má Wiesner-Hager od roku 1995 svůj výrobní závod také v Humpolci. Veškeré nabízené produkty jsou pak k dostání v pražské prodejně.

Truhlářské umění jako základ

Firma Wiesner-Hager byla roku 1849 založena Josefem Wiesnerem jako truhlářský závod. Jeho synové Rudolf a Sebastian podnik po 30 letech převzali a proměnili jej ve výrobnu nábytku. Velký úspěch v historii společnosti zaznamenal vývoz zahradního nábytku do Anglie ve 20. letech. Pro malou rodinnou truhlářskou firmu to byl první mezinárodní obchod, který odstartoval další povědomí o tehdy skromné dílně pracující primárně se dřevem. Zahradní nábytek bylo možné nalézt i jako „deck-chairs" na dopravních lodích a v anglických koloniích, především v Indii, kde Angličané toužili po stejném pohodlí, jaké se jim dostávalo doma.

Testovat se musí

Dnešní standard nemilosrdně diktuje každý nový produkt podrobit zevrubnému testování. Proč ale nezajít ještě o kousek dál? Co jiného, než denně zatěžovaný kancelářský nábytek by mělo vydržet skutečnou zkoušku ohněm. Otočná židle paro_plus tak musela na skatové dráze dokazovat, že kromě ergonomického tvarování, zvládne i skoky, skluz a piruety na U-rampě. Že dokáže bez problémů držet krok dokonce se surfovacím prknem, zase potvrdil sklápěcí stůl n.f.t. při zdolávání vln na jezeru v obci Fischlham. A barová židle fizz se v mžiku proměnila v sáňky a bez obtíží dokončila závod na bobové dráze. Wiesner-Hager zkrátka považuje obvyklé laboratorní testy za nedostačující a raději odesílá vybrané exempláře na zkoušky extrémní zátěže, po které si můžeme být jistí, že vydrží už opravdu cokoli.

Kdo má židli, ten pracuje

Štíhlá elegance, otevřenost a komfort jsou charakteristickými rysy koncepce kancelářské židle pulse, kterou vytvořilo duo designérek LUCY.D. Pulse v sobě kombinuje tvarové rysy 60. let 20. století s aktuálními prvky, přičemž nabízí výběr ze tří různých variant konstrukcí, což pro koncového zákazníka značí další tvůrčí svobodu. Díky pružnému opěradlu a měkkému sedáku se v křesle cítíte pohodlně i po několikahodinovém sezení.

Není kam se schovat? Element pomůže

Na to, že kvalitní architektura kanceláří zvyšuje motivaci a ochotu podávat dobré pracovní výkony, myslí Wiesner-Hager v kolekci nábytku s prostorem pro odpočinek. Modulární program čalouněného nábytku element byl vyvinut speciálně pro středové zóny v kancelářích typu „open space“. V prostoru ho je možné upravovat do skupin - od jednotlivých lenošek až po velké sestavy. Díky tomu je element obzvláště vhodný pro nové formy komunikace jako místo pro odpočinek i dočasné pracoviště. Za jeho designem stojí mladý talent - Boris Klimek.

Šetříme místem

Úplnou novinkou z rukou designéra Andrease Kroba je stohovací stůl yuno, který využívá pozitivních vlastností klasického skládacího mechanismu - konstrukce umožňuje stohování nábytku těsně jeden na druhý, což šetří čas při instalaci a zároveň i místo při ukládání. Pro potřeby konferencí nebo slavnostních příležitostí lze yuno navzájem propojit, a to bez použití jakýchkoliv dodatečných spojovacích prvků. Složité a namáhavé skládání zkrátka střídá šikovná kombinace stohování a sofistikovaných řešení.

Made in Rakousko

Garance prvotřídní kvality přichází od našich rakouských sousedů a je opravdu z čeho vybírat. Sami si nábytkové kousky můžete vyzkoušet třeba v kancelářském prostoru HUB na Praze 5, kde jsou denně součástí rušného pracovního života.

____________________________________________________________________________________

Wiesner-Hager Project s.r.o.

www.wiesner-hager.com/cz

Drtinova 557/10

150 00 Praha 5 - Smíchov

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Tereza Schneiderová Autor:
Tereza Schneiderová

Foto: via Wiesner Hager

Publikováno: 15.07.2016


Přidejte se k Insidecor komunitě...