Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

3 netradiční knížky o cestování, které ocení každý dobrodruh

3 netradiční knížky o cestování, které ocení každý dobrodruh

Stále nevíte, co s načatými prázdninami? Možná vám pomůžou knížky, které pro nás vybralo knihkupectví Page Five. Týkají se cestování a vezmou vás do světových metropolí, tajemných hájů i do divoké ostrovní přírody.

1. LOST iN City Guides

Když se ztratíte ve měste, nevyhazujte hned mapu do koše. Ztratit se = potopit se do jedinečnosti města. Brožurky LOST iN představují města z pohledu místních. Oddejte se skutečné podstatě metropole: poznejte její pohledy, pachy, chutě a zvuky. Čerpejte jediněčnost, umění a kreativitu, která město oživuje. Získejte inspiraci z rozhovorů s místními kurátory z různých oborů: umělci, kuchaři, DJs a blogery. Jejich tipy doprovázejí příběhy související s městem a snímky od lokálních fotografů.



2. Wildside

Vkročte do lesa: najdete tam únik, útočište i domov. Někteří chodí mezi stromy na výlet, jiní na ryby. Lidé a projekty prezentované v této knize toho v lese dělají mnohem víc. Setkejte se s houbařem, sběratelem nebo průzkumníkem. Přidejte se k nim, když sbírají med divokých včel a vybírají houby z tajných dubů. Postavte si vlastní chatku, nebo se podívejte na vrcholky stromů. Wildside je průvodce moderními outdoorovými aktivitami.

3. These Islands

První kniha od nezávislého cestovního časopisu Cereal. These Islands nás provedou jak přírodní, tak i městskou krajinou Britských ostrovů, a to prostřednictvím silných snímků, prózy a poezie. Prozkoumejte vrcholy parku Snowdonia, stíny Glen Coe, idyly venkovské oblasti Lake District a větrné cesty Wild Atlantic Way. Projděte historické ulice Londýna, vystoupejte na elegantní křivky v Bathu a vydejte se do gotických věží Edinburghu. Křižujte na severu ostrova Skye a doplujte na ostrovy Scilly na jihu.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Jan Royt Autor:
Jan Royt

Foto: via Page Five

Publikováno: 13.07.2017

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...