Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Veuve Clicquot - cesta do nitra láhve

Veuve Clicquot - cesta do nitra láhve

Autor instalace Lars Kemper: „Pracoval jsem s replikou láhve od šampaňského v nadživotní velikosti, která uvnitř ukrývá jeden z důležitých vynálezů Madame Clicquotové. Výsledné dílo působí odvážně a velmi intenzivně. Zůstává zde ale i prostor pro vtip a absurditu.“

Další - Veuve Clicquot - cesta do nitra láhve

V rámci letošního Designbloku probíhala výstava v prostorách Collorado-Mansfeldského paláce. Cílem projektu bylo uctít značku Veuve Clicquot i její unikátní dědictví. Novou perspektivou obyčejné láhve předvedl Kemper návštěvníkům hravost, atraktivitu a význam známého komerčního objektu.

Další - Veuve Clicquot - cesta do nitra láhve

Výrobna šampaňského Veuve Clicquot byla založena v roce 1772 Philippem Clicquot-Muironem. O chod firmy se později staral jeho syn François Clicquot, který se v roce 1798 oženil s Barbe-Nicole Ponsardin. Právě ona po jeho smrti převzala vedení podniku do svých rukou. Slovíčko Veuve v názvu značky v překladu znamená vdova - odkazujíc k vdově, která tehdy v roce 1805 započala éru prvotřídní produkce šampaňského.

Další - Veuve Clicquot - cesta do nitra láhve

Vdova Clicquotová přezdívána také „La Grande Dame de la Champagne“ se dodnes těší velkému uznání. Tato odvážná dáma se stala jednou z prvních obchodnic nové doby. Dbala nejen na tu nejvyšší kvalitu produkce, ale i na rozvoj šampaňského dědictví. Na portrétu je vyobrazena se svojí pravnučkou Anne.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Tereza Schneiderová Autor:
Tereza Schneiderová

Foto: Alexander Dobrovodsky

Zdroj: moet-hennessycz.cz

Publikováno: 19.10.2013


Přidejte se k Insidecor komunitě...