Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Bang & Olufsen: Neomezený požitek z hudby

Bang & Olufsen: Neomezený požitek z hudby

Zvykli jsme si poslouchat hudbu z mobilů, notebooků a iPadů, ale zároveň toužíme po stále lepším zvuku, který nám bohužel ani jeden z přístrojů dát nemůže. Pro mnoho z nás tak přehrávače ztrácejí smysl. Řešením mohou být externí reproduktory. Na připojování drátů v tomto případě ale zapomeňte. Nyní už běžné bezdrátové připojení reproduktoru k libovolnému zařízení zabere sekundu a umožní jeho použití v běžném režimu. Můžete tedy dál vyřizovat hovory, psát zprávy a pohybovat se bez nutnosti přenosu reproduktorů.

Samotná přítomnost bezdrátového reproduktoru ale ještě není zárukou bezchybného zvuku. Samozřejmě záleží na tom, co od něj očekáváte a kolik jste tedy ochotni do něj investovat. Značka Bang & Olufsen patří mezi špičku v elektronice a výjimku nedělá ani v případě svých bezdrátových reproduktorů. Se svými novinkami BeoSound 1 a BeoSound 2 nyní dobývá srdce milovníků dokonalého zvuku.

Za designem obou reproduktorů stojí Torsten Valeur ze studia David Lewis Designers. U jeho návrhů je primární jednoduchost. V případě BeoSound 1 a BeoSound 2 bylo cílem vytvořit produkt, který napodobí hudební nástroj a bude vyzařovat hudbu doslova každou svojí částí.

Bezdrátový reproduktor BeoSound 1 nabízí 360 stupňový prostorový zvuk, který se k vám dostane, ať jste kdekoliv. Jako příkladný zástupce své kategorie podporuje BeoSound 1 vše od Google Cast přes Bluetooth, Wi-Fi, AirPlay až po DLNA. Svoji oblíbenou hudbu si můžete pouštět přes Spotify, Deezer, QPlay nebo internetové rádio TuneIn, čímž v jednom okamžiku získáte přístup k milionům skladeb. Navíc se nemusíte svého mobilu nebo notebooku ani dotknout. Reproduktor je schopen přehrávat přímo z Cloudu a šetřit tak baterii připojeného zařízení. Jednoduché ovládání je přímo na přístroji.

Reproduktor můžete umístit do libovolné místnosti nebo si ho vzít na zahradu, kde vydrží hrát až 16 hodin. Díky elegantnímu designu snadno zapadne do každého interiéru. Jeho krásu, kterou rozhodně budete chtít dát na odiv, pak podtrhuje hliníková konstrukce. Hliník není používán pouze z hlediska designu. Uzavřená hliníková skříň totiž poskytuje nejlepší akustické vlastnosti díky tuhosti materiálu a absenci spár a rohů, které jinak způsobují zvukové zkreslení. Pro milovníky zlatavé barvy je k dispozici ještě verze s mosazným vzhledem.

Pomocí technologie BeoLink Multiroom napojíte BeoSound 1 snadno na další zařízení z rodiny Bang & Olufsen and B&O PLAY. Můžete si tak pustit v každé místnosti jinou hudbu nebo celý dům zahalit do stejných tónů svých oblíbených skladeb. V případě připojení k B&O televizi pak můžete streamovat zvuk do dalších místností po celé domácnosti či se naopak napojit pouze na reproduktory k televizi.

BeoSound 1 má zabudovaný senzor pro rozpoznání osoby v bezprostřední blízkosti, tudíž se ve vaší přítomnosti automaticky připraví na případné pokyny. Zároveň je schopen uživatelské rozhraní ihned natočit směrem k vám.

Již podle číslovky se dá uhodnout, že BeoSound 2 je větším sourozencem „jedničky". Rozdíl není jen ve velikosti, ale také ve dvou dodatečných nosičích skrytých pod spletitým systémem mřížek. Díky tomu s „dvojkou" získáte širší zvukové spektrum a intenzivnější zážitek z oblíbené hudby.

Pro svou dávku prvotřídního zvuku si můžete zajít do Beostoru v pražské Jáchymově ulici, kde je k vyzkoušení celá řada dalších produktů této dánské značky.


Jáchymova 4, Praha 1
 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Tereza Schneiderová Autor:
Tereza Schneiderová

Foto: archiv značky

Publikováno: 30.05.2017


Přidejte se k Insidecor komunitě...