Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Budiž světlo, porcelánové a minimalistické vypínače Font & Fontini

Budiž světlo, porcelánové a minimalistické vypínače Font & Fontini

Krása do každičkého detailu, to je heslo značky Font Group. Vznikla již roku 1950 a ukrývá pod sebou značky Fontini i Font Barcelona, které se zaměřují na návrhy a výrobu vysoce kvalitních vypínačů a dalších elektroinstalačních prvků. Svými čistými designy, které se inspirují v retro estetice, dokazují, že i malý detail dovede vyjádřit ducha prostoru.

Základními produkty značky Fontini jsou klasické porcelánové vypínače, které ve Fontini inovovali a převedli je do moderní doby. Stále však používají ušlechtilé materiály, jako je porcelán, dřevo, hliník, mosaz a ocel, které podněcují smysly a zdůrazňují čistotu návrhu. Snadno se pak tyto propracované návrhy integrují i do těch nejjemnějších prostor.

Klasický design nestárnoucích porcelánových vypínačů, které se opět začínají těšit velké oblibě, lze pomocí výběru konkrétních materiálů a barev přizpůsobit do každého interiéru. Poznávací značkou vypínačů a elektroinstalace značky Fontini je porcelán v černém a bílém barevném provedení, který si Fontini stále vyrábí samo. Je základním prvkem kolekcí Garby a Garby Colonial. K 20. výročí vzniku dostala kolekce Garby novou paletu barevného provedení, kromě černého a bílého porcelánu je nyní k dostání v krémové, růžové, zelené a modré.   

Kolekce Garby

Kolekce Garby Colonial

Porcelán je nedílnou součástí i dalších kolekcí značky Fontini, ale jeho estetika u některých kolekcí ustupuje do pozadí a dává vyniknout detailům z dalších ušlechtilých materálů. Jako například u kolekce Dimbler, která se pyšní efektní kombinaci porcelánu s mosazí hned v několika povrchových úpravách. Na výběr je z leštěné a matné zlaté,  leštěné a matné měděné, leštěné chromové, tmavé niklové a starožitného bronzu. Výrobci nabízejí i variantu celoporcelánovou s kovovými detaily.

Porcelán je základem u modernější kolekce DO, která získala v roce 2016 prestižní cenu Red Dot Design Award. Tato kolekce je učiněným chameleonem. Vybrat si můžete kovové součásti ve třech provedeních – chromovaný povrch, tmavý niklový či měděný. Tělo si můžete zvolit z bílého nebo černého porcelánu, vnější orámování nabízí kromě porcelánu i dřevěnou variantu, a to ve dvou dekorech (tmavý ořech, přírodní dub). S jistotou si tak navolíte takovou kombinaci, která bude vašemu prostoru vyhovovat nejlépe.

„Věříme, že i ten nejmenší detail pomáhá k vytvoření opravdu jedinečného prostoru.“

Značka Font Barcelona je novější, navazuje na silnou tradici značky Fontini, ale vydává se moderním směrem a jejich inspirací jsou hlavně čisté, minimalistické linie a precizní funkčnost. Produkty navrhují tak, aby dláždily cestu inovace, ale také aby dokonale splňovaly svou funkci. Každý návrh musí být také jedinečný a schopný přizpůsobit se potřebám konkrétního interiéru. I její produkty skládají z několika volitelných částí v různých provedeních (materiál, velikost, barvy, povrch…) a je tak možné si je uzpůsobit pro svou vlastní potřebu. Každý vypínač má tak hned několik podob, možnosti jsou téměř neomezené. Na kompletní nabídku se můžete podívat do katalogu.

Pozornost věnují každičkému detailu od vývoj až po výrobu tak, aby vždy šlo o unikátní kousky. Výroba je založená na řemeslné práci, kterou ale podporují ty nejnovější technologie a inovace pro to, aby byl výsledek vždy perfektní. Do všech fází výroby navíc vkládají nadšení, i proto není divu, že sbírají mnoho designérských cen. Mají například vítěze hned tří ročníků prestižní ceny Red Dot Design Awards. V roce 2013 cenu Red Dot Design Awards získala kolekce 5.1

Kolekce 5.1 vychází z těch nejjednodušších linií a minimalistického pojetí. Hlavní důraz je kladen na funkci a precizní provedení každého kousku. I tato kolekce nabízí možnost složit si ji k vaší spokojenosti - každý prvek je dostupný až v sedmi barevných provedeních (matná stříbrná, matná černá, matná nerezová ocel, matná bronzová, matná grafitová, starožitný bronz a bílý corian). Tím dosáhnete elektroinstalačních prvků, které ač nejsou vyrobeny na míru, hrají v interiéru prim. 

Posledním úspěchem je cenami ověnčená elegantní a minimalistická kolekce Bridge. Sesbírala totiž v roce 2018 hned několik cen (Silver Delta Award, Red Dot Design Award, Archiproducts Design Award a Good Design Award). A není se čemu divit, návrh je čistý, oproštěný od všech zbytečných okras a je založen na architektuře mostu. Tedy prvku, který spojuje dříve nespojitelné a kromě čistých linií nese také silnou myšlenku. Tímto kouskem Font Barcelona dokázal, že v jednoduchosti je nejen krása, ale i funkčnost a přizpůsobivost. Nabídka povrchů je stejně široká jako v případě kolekce 5.1, takže nenajdete prostor, do kterého by se jedna z jejich kombinací nehodila. 

Nevěříte, že malý detail dokáže změnit ducha prostoru? Přijďte se na vybrané produkty Fontini & Font Barcelona podívat do nově otevřeného showroomu na Malé straně.


Font Barcelona & Fontini by Font Barcelona

www.fontbarcelona.com

insidecor showroom: Sněmovní  173/9

Praha 1 - Malá Strana

Pro sjednání termínu schůzky nás prosím kontaktujte na info@insidecor.com nebo +420 775 342 788

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...