Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

PLH: vypínače, které potěší všechny milovníky designu

PLH: vypínače, které potěší všechny milovníky designu

Když se design zaměří i na celkem obyčejné bytové doplňky, jako jsou vypínače, může vzniknout překvapivé řešení. Slavná značka PLH, která se zrodila v roce 2006 díky Enricu Corellimu, ukazuje, že pěkné, funkční a originální mohou být i takové produkty. Společnost představila za svou éru hned několik unikátních kolekcí, které představují umělecké kousky.

Zakladatel a umělecký ředitel společnosti Enrico Corelli vystudoval technické průmyslové inženýrství. Jeho vášeň pro umění je však zřejmá v celé jeho tvorbě, v níž popírá technickou část návrhů a zaměřuje se spíše na design a automatizaci. Díky spolupráci s hvězdnými architekty mezinárodních rozměrů, kteří jeho vize pozitivně ovlivnili, se nejprve rozhodl navrhovat svítidla. A poté, pod značkou PLH, i jedinečné vypínače. Právě ty jsou považovány za jedny z nejznámějších produktů jeho tvorby.

Věřím ve věci Made in Italy a věřím v italský design. Věřím, že v Itálii můžeme být stále protagonisty skvělých věcí,“ říká Enrico Corelli a dodává: Myslím, že abyste vytvořili úspěšný produkt, nemusíte být skvělým návrhářem, potřebujete pouze jednoduché nápady a skvělé spolupracovníky.

Portfolio značky se může pochlubit pěti různými kolekcemi, které vynikají řemeslným zpracováním, skvělou ergonomií, jednoduchými tvary a zajímavým designem. Velkou roli zde hrají i Corelliho znalosti a výzkum materiálů. Zákazníci si dokonce můžou vybrat i bezdrátová zařízení, nebo si nechat vytvořit vypínač přímo na míru. Velká část zakázkové výroby totiž stále představuje hlavní činnost společnosti.

Vypínače PLH se liší tvarem, materiálem i použitelností. Hlavním rysem značky je kromě produktivní spolupráce s jinými designéry především kvalita a neustálé inovace ve výrobě a materiálech, jako je dřevo, kov a sklo.

MAKEUP

Vůbec první kolekcí, kterou značka uvedla na trh, je série MakeUp, která představuje takřka nekonečně mnoho kombinací. Vyrábí se ve čtvercovém i kulatém provedení, s jedním až čtyřmi spínači. Vypínače mohou být hliníkové, mosazné nebo z nerezové oceli 316L v různých úpravách. Řada MakeUp se tak díky svému zpracování stává důležitým prvkem architektury, který klade důraz na detail.

SKIN

Kolekce Skin představuje velice dekorativní styl. Můžete tak mít na zdi vypínač „z hadí kůže“, „rezavějícího plechu“ nebo třeba stylového dřeva. Na výběr je mnoho různých dekorů a materiálů, které dodají těmto produktům na jedinečnosti. Můžete tak vypínače sladit třeba s podlahou nebo nábytkem, abyste vytvořili dokonalou harmonii v interiéru.

SLIM

Temperamentní elegance. Tak by se daly popsat vypínače řady Slim. Jsou tenké pouhé 4 mm, podlouhlé a velice elegantní. Doporučuje se klasická vertikální instalace, ale není vyloučena ani neobvyklejší varianta umístění na šířku. Systém obsahuje jeden až šest jednoduchých tlačítek nebo dvojitých tlačítek vpravo a vlevo. Díky speciálním adaptérům jdou snadno umístit i do dřevěných či kamenných zdí.

KEYBOARD

Pro všechny milovníky PC a počítačových her nabízí PLH Italia i speciální kolekci vypínačů Keyboard. Ta představuje nejoblíbenější a nejrozšířenější rozhraní: počítačovou klávesnici. Jednotlivá tlačítka tak pracují s myšlenkou interakce a ovládání světel v domácnosti. Klávesové vypínače jsou hravou, a přesto elegantní kombinací, dodávající vypínačům na zdi nový a dynamičtější rozměr.

NEO

Kolekce Neo přináší do světa osvětlení čistotu a rovnováhu. Jednoduchý design představuje to hlavní, a tím je tlačítko. Kolekce si vyhrála s různými tvary, které na první pohled můžou vypadat víc jako ozdobné prvky než jako běžná tlačítka. Elegantní a diskrétní bod na zdi. To je Neo.

Vypínač NEO Q z bezdrátové kolekce Aria

Vypínače Neo Hexa.

24K

Chtěli byste mít na stěnách zlato a diamanty? Pak se vám bude líbit kolekce vypínačů vyráběných na míru 24K, která představuje to nejlepší z italské řemeslné tvorby „Made in Italy“. Jde o vypínače, které jsou vyrobeny z mědi, ručně pozlaceny 24karátovým zlatem a ozdobeny diamantem a podsvícením, které zvyšuje jeho prestiž a čistotu.

Umělecké vypínače PLH Italia si získaly obdiv napříč kontinenty. A není divu, vždyť mnohé z nich byly vyznamenány prestižními cenami za design. Kromě zmíněných kolekcí se značka věnuje také výrobě bezdrátových produktů, kterými vstupuje do světa automatizace. Ukazuje tak moderní a funkční technologie i sílu a kouzlo originálního designu, kterými se mohou pyšnit i „obyčejné“ vypínače.


PLH Italia

www.plhitalia.com

insidecor showroom: Sněmovní  173/9

Praha 1 - Malá Strana

Pro sjednání termínu schůzky volejte prosím +420 775 342 788

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...