Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Čerstvý závan ze severu: Dánská značka Hay vás okouzlí

Čerstvý závan ze severu: Dánská značka Hay vás okouzlí

Milujete skandinávský styl tak jako my? Čistota designu, funkčnost a nadčasovost, špičková kvalita, ale i cenová dostupnost široké veřejnosti jdou ruku v ruce s filosofií dánské značky Hay. Ta nabízí široký sortiment moderního nábytku, hravé interiérové doplňky i úžasná osvětlení.

Dánská značka Hay vznikla v roce 2002 s cílem vytvořit moderní a nadčasový design se skandinávskou tradicí 50. a 60. let minulého století. Jednou z inspirací je i propojení designu s architekturou a dynamikou módy.

Za samotnou značkou Hay stojí její zakladatelé, manželé a designéři v jednom, Rolf a Mette Hay.

Ti spolupracují s designéry z celého světa, kteří značce zaručují mezinárodní prestiž a kvalitu. Hay podporuje i mladé a talentované umělce, kterým dává ve své tvorbě volnost, díky níž mohou vznikat opravdu zajímavá a designově hodnotná díla.

„Jednoduchost, ale ne obyčejnost, odlišnost, ale ne divnost, to je to, co dělá výrobek dlouhotrvající,“ říká Rolf Hay. Jednou z nejdůležitějších věcí je podle něj nejen vysoká kvalita materiálů a funkčnost, ale také design a jeho estetická rovnováha, která se neokouká po mnoho let.

Série venkovního nábytku Palissade od návrhářů Ronan & Erwan Bouroullecových je navržena tak, aby harmonicky splynula jak s městským prostředím, tak s přírodou. Barevná paleta je ideální pro obě prostředí. Zelená odkazuje k přírodě, asfaltová a bílá zase symbolizují barvy města. Nábytek vzniká z oceli, a proto vydrží dlouhá léta.

Od Bouroullecových pochází také zajímavě a prakticky řešené pracovní stoly, včetně elegantních jídelních i konferenčních stolků. Kresba dřeva je zde důležitým estetickým prvkem.

Každý interiér určitě oživí i různorodé ukládací systémy a police navržené Stefanem Diezem. Barevná škála je rozmanitá, konstrukce i design jednoduchý, ale přesto nadčasový.

Jedním z dánských designérů je například Hee Welling, který pro Hay vytvořil nádhernou kolekci židlí a barových sedaček. Design vyzařuje funkční jednoduchost, která je charakteristická pro celou sérii.­­­ Na první pohled jsou zřetelné jemné linie a široká škála barevnosti s využitím různých materiálů.

Značka Hay nabízí také mnoho zajímavých a nápaditých interiérových doplňků. Ty jsou originální jak svým stylem a využitím, tak také způsobem výroby. Například Paper Porcelain, navržený firmou Schloten & Baijings, vypadá jako kdyby byl z hrubého recyklovaného papíru. Mírně skvrnitý vzhled mu dodává neobvyklý styl zpracování. Kolekce vyráběná v Japonsku obsahuje sérii šálků, talířů a váz.

Značka HAY má zastoupení téměř po celém světě a od svého vzniku získala již mnoho ocenění za design. Vidět ji můžete každoročně na různých veletrzích a v online světě sledovat na sociálních sítích (Facebook, Instagram nebo Pinterest).

Zatím neověřenou novinkou letošního podzimu je nová kolekce, kde by měly hlavní roli hrát světlé barvy skandinávského stylu, kvalitní zpracování a čistý design s netradičním využitím materiálů a funkčností pro každodenní využití. Nechme se tedy překvapit, zda tomu tak skutečně bude...

Na propagačním videu si můžete prohlédnout několik materiálů, které by měly být v nové kolekci použity. Značku Hay si u nás nabízí obchod Stockist, který najdete v působivých prostorách vinohradského Pavilonu.


Hay, prodává Stockist

Vinohradská 50, Praha 2

www.stockist.cz
 

 

SaveSave

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...