Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Delta Light: Osvětlení (nejen) pro architekty

Delta Light: Osvětlení (nejen) pro architekty

Pro skromnost a technický ráz si je oblíbila  řada architektů po celém světě. Svítidla belgické značky Delta Light jsou dnes synonymem vysoké kvality a základem mnoha projektů. Proto jsme se rozhodli nakouknout do jejich historie.

Do portfolia Delta Light spadá třeba svítidlo Topix.

Firma Delta Light vznikla v roce 1989 v Belgii. Založil ji designér Paul Ameloot, který původně prodával světla na diskotéky a hi-fi vybavení. Brzy však ucítil, že se lidé začínají více zajímat o to, jak může světlo měnit a ovlivňovat prostor nebo pocity z něj – a tak vznikla Delta Light, která si dodnes klade za úkol uspokojit i ty nejnáročnější požadavky. První svítidlo, které Paul vyvinul, dostalo jméno Phantom (viz obrázek níže).

Phantom, stálice mezi světly Delta Light. 

Značka si brzy získala oblibu po celém světě: zejména pro svůj čistý design, který neruší jiné doplňky v interiéru, a nechá se lehce doplnit dekorativními prvky. Dnes firmu vedou potomci zakladatele, Peter a Jan Amelootovi, a zastoupena je ve 120 zemích světa.

Jednoduché svítidlo Husk. 

Svítidlo Gala a jeho ostré hrany.

Jméno značka získala i díky své „Bibli světla“: publikace The Lighting Bible vyšla poprvé v roce 1999 jako obyčejný produktový katalog, dnes však nabízí stovky inspirací i informace z oboru. Že jde o hutné čtení, dokazuje i rozsah knihy; poslední jedenáctá edice má totiž na tisíc stránek.

Delta Light pravidelně navazuje spolupráci se zahraničními designéry. Takto nedávno vzniklo například interiérové a exteriérové svítidlo Butler, které navrhl mezinárodně oceňovaný designér Arik Levy. „Svítidlo přenáší interiér do exteriéru a naopak,“ vysvětluje autor návrhu, který se mimo jiné inspiroval i starou lampou své babičky. Ostatně svítidla, která v sobě nesou fúzi interiéru a exteriéru, se dnes obecně těší velké oblibě. 

Delta Light dodala svítidla i pro projekt SQUAT iD23, a to do bytu Radky Valové. Najdete tu mimo jiné kulaté světlo Super Oh! nebo zapuštěné svítidlo Deep Ringo LED.

Jídelně dominují světla Super Oh!. 

Světla Gibbo v pánské koupelnē. 

Výhradním zastoupením svítidel značky Delta Light je u nás společnost Delta Light Czech, která sídlí v pražských Nuslích. Do České republiky přivedl značku v roce 2005 zakladatel Delta Light Czech Eugen Maletič, který mimo jiné předává své zkušenosti studentům na UMPRUM nebo ČVUT. V showroomu, který se nachází v přízemí bývalé továrny, jsou svítidla prezentována na ploše 350m² v různých instalacích a kombinacích. 

I taková kouzla umí světlo Femtoline. 

Jde o praktickou ukázku, jak zákazníkům či architektům předvést, co od světla mohou očekávat. Delta Light Czech navíc nabízí školení především pro architekty a interiérové společnosti  – zájemcům poradí, jak vybrat vhodné osvětlení, jaký zvolit světelný zdroj i jak světlo správně instalovat, a předá cenné tipy – ať už jste architekti, nebo ne.

__________________________________________________________________________________

Delta Light 

Vlastislavova 11, Praha 4

www.deltalight.cz/cz

facebook

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Veronika Čáslavská Autor:
Veronika Čáslavská

Foto: Dagmar Vyhnalkova, archiv deltalight.com

Publikováno: 05.12.2016

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...