Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Design Bath: Nadčasové koupelny

Design Bath: Nadčasové koupelny

Při výběru vybavení do koupelny se rozhodujeme zpravidla mezi duem možností: bude vhodnější vana či sprcha, toaleta či wc s bidetem nebo bezdotyková baterie oproti obyčejnému kohoutku? O některých věcech jsme schopni rozhodnout sami, ale při kompletním řešení koupelny je skutečně výhodnější požádat o pomoc zkušenější. Cenné rady i značný výběr produktů poskytuje už sedm let ve svém holešovickém showroomu koupelnové studio Design Bath SE, s cílem zabývat se pouze výrobci, pro které bude mít v České republice výhradní zastoupení.

Design Bath si pro své působení vybrala holešovický Holport, který se v roce 2000 proměnil z původní továrny na kovové zboží v objekt sdružující špičku mezinárodní a české interiérové scény. Jednotlivé prostory o celkové výměře přes 2.200 m2 se rozkládají v industriálním prostředí pod siluetou zachovaného továrního komína. Ve třetím patře zrekonstruované budovy pak naleznete prostorný showroom, o jehož vznik se zasloužila architektka Šárka Linhartová ze studia Amygdala.

Jak už to u trendů bývá, mění se s dobou i náladou ve společnosti. Snažili jsme se proto u ředitele společnosti, Lukáše Jílka, zjistit, jaké vládnou koupelnám současnosti:  „V koupelnách vítězí střídmost, nadčasovost a přírodní tóny, což osobně podporuji. Není nic horšího, než koupelna v pastelových barvách," dodává s úsměvem. Trendy řeší také ve spolupráci s architekty a designéry: „Tím, že se považujeme za servisní organizaci, je naší prací architektům a designérům srozumitelně odprezentovat nejnovější trendy. Potom už je na nich, jak je dokážou uchopit a použít ve svých realizacích," upřesňuje Jílek.

Čas na lázeň

Portfolio společnosti Design Bath zaplňují primárně výrobci z Itálie a Španělska, kteří nabízí vany, sprchové kouty, keramiku, ale také obklady, doplňky a radiátory. Pestrou nabídku koupelnového vybavení poskytuje italská značka Teuco, která staví především na spolupráci s designéry. Jejich vany různých tvarů i velikostí je možné vybavit systémem whirpool a vytvořit si tak vlastní domácí wellness v koupelně nebo klidně na terase.

Příroda inspiruje

Favoritem mezi koupelnovými výrobky jsou baterie Gessi Equilibrio, které vynikají vysokými estetickými kvalitami a výjimečností - zároveň jsou však všeobecně použitelné bez omezení. Designér Maurizio Scutella se při tvorbě Equilibra inspiroval vyrovnaností, kterou v sobě skrývá kámen. Scutellova idea byla do nejužívanějšího koupelnového prvku koncentrovat energii, což demonstruje na vytvoření baterie jako jednolitého kusu. Vznikl produkt, který díky svému vzhledu dokáže v koupelně vytvořit dojem intimity a horské relaxace. Při jeho výrobě jsou používány kombinace kovu, kamene a dřeva. Finální úprava pak skrývá nespočet možností z hlediska odstínu, struktury i samotné barvy.

Radiátor v roli uměleckého díla

Radiátor je předmět, od kterého zpravidla čekáme, že bude vytvářet dostatek tepla pro naše pohodlí. Už méně pak řešíme, jak vypadá a zda do konceptu našeho interiéru zapadá. Po objevení značky Caleido už nepochybujeme o tom, že každý produkt se kromě své praktické úlohy může snadno stát i designovým doplňkem. Radiátory je možné umístit nejen do koupelny, ale i do jakéhokoli libovolného pokoje. Teplo je zajištěno pomocí přívodu horké vody nebo elektřiny. Díky hranatému tvaru některé z návrhů dokonce působí jako umělecké dílo, kterým si majitel toužil zkrášlit stěnu.

Produkty Design Bath si oblíbila také designérka Ivanka Kowalski a ateliér OOOOX, kteří jimi vybavili své byty v rámci eventu SQUAT iD23 v Pařížské ulici. Celé koupelnové porfolio nacházející se v obou bytech se skládá ze značek Zucchetti, Gessi, Krion, Catalano a Kos. Konkrétně do bytu ateliéru OOOOX pak byly některé výrobky vybrány v elegantní černé barvě.

V koupelně se zdržujeme hlavně ráno, kdy se chceme naladit na zbytek dne, a večer, kdy už potřebujeme jen relax. Proto je důležité, abychom se v daném prostředí cítili příjemně a pohodlně. A pokud nám k tomu pomůže třeba masážní vana nebo vyhřívaný věšák na ručníky, není důvod, proč si neudělat radost a nezavítat do holešovického centra designu.


Komunardů 32
Praha 7
 

SaveSave

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...