Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Dřevo není nepřítel. Podívejte se, jak na povrchovou úpravu

Dřevo není nepřítel. Podívejte se, jak na povrchovou úpravu

I když se při zařizování interiéru neustále snažíme najít nová estetická řešení, základní designové prvky – přirozený lidský komfort a zdravé životní prostředí – by měly zůstat zachovány. I to je důvod, proč se lidé stále vrací ke dřevu jako materiálu pro interiér. Největším kusem nábytku je v podstatě podlaha. Zabírá značnou plochu, a tím formuje výslednou atmosféru v místnosti. Dřevěné podlahy se mohou pyšnit tím, že vnáší do interiéru pohodu a teplo.

Kolekce Palazzo Noce od výrobce KÄHRS je z ořechového dřeva a ošetřena saténovým lakem.

Podlahy ze dřeva mají vysokou odolnost a dlouhou životnost. Z tohoto důvodu je investování do kvalitní dřevěné podlahy jak ekonomické, tak ekologicky ohleduplné. Kvalitně opracované dřevo spolu s přírodou, která je sama o sobě tím nejúžasnějším designérem, dokáží z obyčejné podlahy vytvořit malé umělecké dílo. Každá lamela je originálem s neopakovatelnou kresbou let. Jemné ruční kartáčování, drásání nebo dlátování dodají povrchu plastičnost a krásu.

Podlaha značky BOEN je tvořena z velkoplošných prken Chaletino - dělený dub Warm Cotton s fází. Ošetřeno matným lakem.

Samotné dřevo však pro realizaci podlahy nestačí. Pro každodenní používání a postupné opotřebování je důležitá také jeho povrchová úprava. Předsudky, že dřevo je citlivé a náročné na údržbu, rozhodně neplatí pro dřevěné podlahy od české rodinné firmy Soliter Parket. Podlahy BOEN a KÄHRS, které mají ve své nabídce, jsou vyráběny ve Skandinávii se systémem povrchové ochrany, který zcela splňuje dnešní nároky na vysoce kvalitní bydlení. Ať už jde o povrchovou úpravu v saténovém a matném laku, nebo o ošetření dřeva přírodním olejem, zůstávají podlahy dlouhodobě chráněné.

Dubové přírodní parkety od výrobce BOEN - třídění Basic. Povrchová úprava saténový lak.

Kolekce Earth od výrobce KÄHRS představuje kouřené dubové parkety ošetřené přírodním olejem.

Dřevo se většinou chrání lesklým saténovým, anebo matným tvrzeným lakem. Díky takové úpravě se dřevo velmi snadno udržuje, není náchylné ke skvrnám a je vysoce odolné proti oděru a poškrábání.

Podlaha značky BOEN je tvořena z bělených dubových 3-parket Baltic White. Ošetřeno lakem LIVE PURE.

Výhodou olejovaných podlah je zase zvýraznění barvy dřeva a zachování přirozeného vzhledu se zviditelněnou texturou masivu. Olej vyrobený výhradně z rostlinných látek a vytvrzený oxidací zanechává na povrchu otevřené póry, jimiž může dřevo přirozeně „dýchat“. Údržba těchto podlah je však časově náročnější.

Podlaha z olejovaných dubových prken BOEN White Stone - bílý pigment, kartáčované dřevo.

Podlaha značky BOEN z mořených dubových prken Honey. Ošetřeno tvrzeným přírodním olejem.

Novou vrcholnou technologii v ošetření dřeva představuje revoluční tvrzený lak LIVE PURE patentovaný norským výrobcem podlah BOEN. Vysoce odolný lak se nanáší na speciálně upravený povrch v několika velmi tenkých vrstvách a dodává podlahám extrémní ochranu. Dřevěné podlahy si zachovávají svůj přirozený vzhled a zároveň na omak působí jako podlahy olejované. Jejich výhodou je velmi snadná údržba a možnost pokládky i v zatěžovaných komerčních prostorech.

Podlaha značky BOEN z dubových úzkých prken Coral. Ošetřeno tvrzeným bezúdržbovým lakem LIVE PURE.

Podlaha značky BOEN z prken z amerického ořechu. Ošetřeno tvrzeným bezúdržbovým lakem LIVE PURE.

Určitě záleží, do jakého prostoru a jaké místnosti si dřevěnou podlahu chcete pořizovat. V místnostech, kde je podlaha pod velkou zátěží, je vhodnější pokládat dřevo ošetřené tvrzeným lakem. S konkrétním výběrem dřevěné podlahy i vhodnou úpravou vám ale rádi pomohou v pražském showroomu Soliter Parket.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Tereza Schneiderová Autor:
Tereza Schneiderová

Foto: Soliter Parket

Publikováno: 29.05.2017

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...