Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Dům v Miláně nabízí spoustu úložného prostoru i nápadité skrýše

Dům v Miláně nabízí spoustu úložného prostoru i nápadité skrýše

Italští architekti z designového studia AIM zrekonstruovali malý dům v Miláně. Dali mu nový a moderní vzhled, plný nápaditých skrýší. Dokonale využili každého místa pro potřebný úložný prostor. Skladování je tak možné například ve stěnách interiéru. Centrální schodiště, které zabírá značnou část domu, je dokonce originálně skryté, jako by se nacházelo v prostorné skříni.

V přízemí domu, který má pouhých 150 metrů čtverečných, najdeme obývací, jídelní a kuchyňský prostor. Ve druhém patře se pak nacházejí dvě ložnice s koupelnou.

Architekti apelovali na užitkový design a funkčnost. Interiér doplnili různými prvky, které jsou schopné sloužit hned několika funkcím. Například kuchyňský ostrůvek je navržen tak, aby fungoval jako adaptabilní kus vybavení, který je centrem minimalistické kuchyně.

Ostrůvek je všestranným prvkem, který může být použitý jako pracovní deska, a poté se změnit v jídelní stůl, který poslouží dobrému obědu či romantické večeři,“ vysvětlují architekti. „Ostrůvek vznikl z monolitu Deep Titanium Corian a obsahuje indukční varnou desku. Vytváří kontinuitu v celé kuchyni i obytné zóně,“ dodávají.

Další ukázkou promyšleného interiéru jsou dvě funkční stěny. Nachází se v kuchyni i jídelně a jsou chytře schované za dvířky skříní. Stěny tak poskytují nezbytný úložný prostor a zároveň skrývají nástroje a vybavení, například radiátory.

Nábytek domu volili návrháři tak, aby do interiéru dokonale zapadl. A to se jim povedlo. Vybrali krásné kousky od severské značky Hay, Michaela Anastassiadese i od Franca Albiniho. Vše bylo navrženo a sestaveno na míru.

Odstíny tmavě šedé barvy se na stěnách opakují prakticky v celém domě. Chladnou paletu doplňují mosazné prvky a jiné doplňky.

 

 

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...