Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

FireTube: Hřejivá kamna inspirovaná chladnou Aljaškou

FireTube: Hřejivá kamna inspirovaná chladnou Aljaškou

V pokoji 311 Superstudia Evropa jsme na letošním Designbloku objevili produkty, které vám s přicházející zimou a klesající teplotou jiště přijdou vhod. Až opadá listí a sychravé počasí se projeví naplno, kdo z vás by se nejraději neusadil k plápolajícím kamnům a nenasával by jejich sálající teplo. Pokud byste se rádi dozvěděli více o možnostech a formách vytápění pro blížící se krbovou sezónu, zavítejte do instalace společnosti Kolem kamen. 

Firma zde představuje především nový systém FireTube, který svým provedením odkazuje na barelová kamna daleké Aljašky. Tamní kamna se totiž vyrábějí ze sudů od oleje. Tento jednoduchý a zároveň účinný systém objevil Axel Schmitz při své cestě na sever zeměkoule.

Události - FireTube: Hřejivá kamna inspirovaná chladnou Aljaškou

FireTube se stal akumulačním topeništěm, které funguje na principu kachlových kamen. Kamna jsou tvořena z ocelového plechu i litého žáruvzdorného betonu. Odolný materiál je volen především proto, že Schmitzovým přáním je dědění kamen z generace na generaci – tomuto záměru se podřizuje design i stavba kamen. Prioritou je ochrana životního prostředí a šetrné zacházení s materiálem. Při samotné výrobě kamen manufaktura spolupracuje se zkušenými kováři, což jí dává možnost soustředit se také na detail.

Události - FireTube: Hřejivá kamna inspirovaná chladnou Aljaškou

Kamna FireTube jsou prvními volně stojícími kamny, které nabízí absolutní flexibilitu v úpravách a rozšiřování, kromě toho lze s kamny také pohodlně hýbat a stěhovat je. Otočné provedení navíc dovoluje mít plápolající oheň stále na očích. Znáte více uklidňující podívanou?

Události - FireTube: Hřejivá kamna inspirovaná chladnou Aljaškou

Axelova rodinná firma si klade za cíl vyjít vždy vstříc požadavkům svého klienta. Kamna můžou být vyrobena z různých povrchů - například z oceli, kachlí či betonu. K nim lze kombinovat také rozmanité typy dvířek a tvarů. Nesčetný počet variant dovoluje popustit uzdu vaší fantazii a vybrat opravdu přesně to, co si přejete. FireTube mohou být provedena i v několika dalších variantách - záleží na tom, jestli k nim chcete napojovat další části. Tento variabilní koncept má schopnost plnit hned několik funkcí – vaření, pečení, horkovzdušné vytápění nebo třeba akumulaci i ohřev vody.

Tento systém v Praze a ve středních Čechách prodává také společnost Krbystyle, která kamna odebírá od společnosti Kolem kamen. Pokud vám tedy FireTube v Superstudiu unikne nebo se na Designblok nedostanete, neváhejte navštívit showroom firmy Krbystyle v Klicperově 10, kde si FireTube můžete v klidu prohlédnout i s odborným komentářem personálu.

Jaký je Váš názor?

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...