Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Gaggenau: ikona mezi luxusními kuchyňskými spotřebiči

Gaggenau: ikona mezi luxusními kuchyňskými spotřebiči

Příběh německé značky Gaggenau, která světu dala nadčasové kuchyňské spotřebiče, a kulinářství tak posunula do nových rozměrů, se psal už v roce 1683. Tehdy začal poutavý příběh této značky z městečka jménem Gaggenau ve Schwarzwaldu, jejíž cesta pomalu ale jistě směřovala  na vrchol světové úrovně. Tehdy se zrodila ikona mezi luxusními vestavnými spotřebiči.

Firmu založil Ludwig Wilhelm von Baden, tehdy ještě jako kovodělnou výrobu, která se nazývala Eisenwerke Gaggenau AG. Ta se stala během několika let důležitým výrobcem zemědělské techniky a spotřební elektroniky. Počátek nové éry ale začal až v roce 1956, kdy Georg von Blanquet, který byl vášnivým kuchařem, zrealizoval svou vizi a navrhl si kuchyni na míru s důmyslnými a zároveň jednoduše ovladatelnými spotřebiči. Tím se vše zcela změnilo...

Gaggenau si hodnoty své historie nese dodnes. Ruční výroba a precizní zpracování materiálů té nejvyšší kvality, včetně nerezu a hliníku, přináší do domácností nadčasový design, funkční estetiku a moderní inovace. Vše je promyšleno do těch nejmenších detailů. Pokročilé technologické funkce a převratné nápady jsou právě to, co dělá značku jednou z nejlepších na trhu.

Žádná jiná značka totiž nemá tak významný a trvalý vliv na domácí kuchyně jako právě Gaggenau, která stála u zrodu mnoha revolučních objevů. Díky tomu můžeme vidět kuchyňské spotřebiče v podobě, v jaké je dnes známe. Gaggenau například jako první uvedla na trh vestavnou pečící troubu, sklokeramickou varnou desku i kombinovanou parní trobu pro domácí použití. Všechny tyto inovace jí přinesly prestiž a gastronimii otevřely nové obzory.

Gaggenau je v oblasti inovací vždycky krok napřed. Z její dílny vzešly i jiné moderní technologie, jako je například první modulární systém plně integrovaného chlazení, ze kterého lze vytvořit doslova celochladící zeď nebo celoplošná indukční deska. Díky ní odpadají starosti s velikostí nádobí, které by se mělo přizpůsobit plotýnkám. Poslední novinkou, s níž se Gaggenau může pochlubit, je plně automatický systém čištění parních trub s možností přesné regulace teploty. Tato parní trouba produktové řady 400 v kombinaci s vakuovací zásuvkou umožňuje zdravou přípravu pokrmů způsobem sous-vide.

Příprava pokrmu způsobem sous-vide probíhá tak, že se jídlo umístí do varného sáčku a pomocí „vakuovačky“ se odsaje vzduch. Parní trouba se následně o vše postará. Když se do sáčku k masu přidají například bylinky, bude výsledná chuť pokrmu mnohem intenzivnější. Jídlo touto přípravou neztrácí objem, živiny ani vitaminy. Jde o ideální a zdravou přípravu pokrmů, kterou používají ve velké oblibě i nejlepší restaurace včetně těch michelinských.

O společnosti Gaggenau se právem říká, že je průkopníkem exkluzivního kulinářství. Utvrzuje to i fakt, že značka spolupracuje s mezinárodně uznávanými hvězdnými kuchaři a someliéry. Získané know-how pak uplatňuje při dalším vývoji nových spotřebičů. Díky tomu se také do domácností dostává takové vybavení, jaké je standardem v profesionálních kuchyních.

Většina lidí si spotřebiče Gaggenau pořizuje na celý život. Výhodou je i jejich dlouhá životnost a konzistentní vzhled vycházející z nejvyšších standardů německého designu.

Stěžejními produkty Gaggenau jsou kromě varných desek a pečicích i parních trub se všemi možnými způsoby ohřevu a řadou praktických doplňkových funkcí také espressa, navržená pro variabilní uspořádání kuchyně. V portfoliu produktů najdete i designové a funkční chladničky, mrazáky a vinotéky, myčky i účinné ventilační systémy.

Od roku 1995 je značka Gaggenau součástí koncernu BSH Hausgeräte. Je zastoupena ve více než 50 zemích světa a její showroomy najdete v předních metropolích, jako je New York, Londýn, Milán, Paříž, Dubaj nebo Šanghaj. V České republice se můžete zajít podívat například do pražského showroomu Bulthaup, který spotřebiče Gaggenau také nabízí.


Bulthaup studio Prague

Rohanské nábreží 671/15, Praha 8

 

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...