Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Hansgrohe: Koupelnové výrobky pro celý svět

Hansgrohe: Koupelnové výrobky pro celý svět

Hans Grohe byl krejčí s vášní pro vodu. V roce 1901 se proto rozhodl, že opustí oděvní oblast a otevřel si vlastní dílnu na kovové zboží, ze které se později vyvinula malá továrna na plechové sprchy. Díky své podnikavé povaze dokázal sprchy prosadit jako výhodnou alternativu k vanám, což vedlo k nárůstu poptávky i jeho podnikání. V roce 1928 se zaryl do povědomí svých zákazníků, když jim nabídl ruční sprchu namísto dosud známé sprchy hlavové. Celý systém pak korunoval upevňovacím držákem na stěnu, do kterého se dala sprcha odložit. Hans Grohe se stal nejen zakladatelem značky Hansgrohe, ale také průkopníkem německé výroby koupelnového vybavení.

Společnost Hansgrohe byla založena roku 1901 ve Schwarzwaldu, kde má dosud své hlavní sídlo. Od dob svého vzniku se firma vypracovala na přední příčky světových značek v oblasti sanitárních výrobků. V roce 2015 dodávala firma své baterie a sprchy do 143 zemí a upevnila tak svou pozici globálního hráče. Od roku 1993 má zastoupení i v Česku, o dva roky později došlo k založení dceřiné společnosti Hansgrohe CS, která dnes sídlí v Brně.

Výrobky Hansgrohe nacházejí uplatnění nejen v domácnostech, ale i v luxusních hotelech, královských zámcích, vyhlídkových lodích či jachtách. Za všechny lze jmenovat například hotel Marriott Miyako v Osace, Schloss Elmau v Alpách, Palais Hansen Kempinski, zaoceánskou loď Queen Mary II, Terminál 5 na londýnském Heathrow nebo Burj Khalifa v Dubaji. V České republice se můžete s výrobky Hansgrohe setkat třeba v hotelu Mosaic House, U Tří čápů nebo v hotelu Tower Park.

Vybavení od Hansgrohe najdete jak v rezidenčních, tak komerčních projektech. 

Produkty Hansgrohe jsou pravidelně oceňované v rámci soutěží hodnocení designu i inovací. V letošním roce byla značka oceněna například v rámci iF Design Award či German Design Award. 

Za úspěchem značky lze vidět i jednu ze zásad firmy Hansgrohe SE, kterou je neustálá inovace technologií, investice do kvalitního designu a v neposlední řadě zajištění trvalé udržitelnosti výroby. Společnost investuje do vývoje nových způsobů, jak efektivněji hospodařit se zdroji, a proto vyvinula Pontos HeatCycle - zařízení pro rekuperaci tepla, které každodenně odebírá energii z vody ze sprchy a vany a znovu ji využívá. Zařízení čerpá ještě teplou odpadní vodu skrz tepelný výměník a používá ji k ohřevu studené pitné vody. Tím nedochází k odvodu nevyužitého zbytkového tepla do kanalizace. Zbytkové teplo tak pomáhá předehřívat pitnou vodu.

Kromě produktů značky Hangrohe nabízí společnost i výrobky své designové značky Axor. Ta se pyšní spoluprácí s designéry jako Ronan a Erwan Bouroullecovi, Antonio Citterio, Front, Jean-Marie Massaud, Nendo, Phoenix Design, Philippe Starck a Patricia Urquiola. Individuální a technicky dokonalý přístup značky umožňuje zákazníkům využívat speciálních služeb jako přizpůsobování délek či gravírování. Německá výroba produktů Axor je založena na řemeslné dovednosti a zkušeném oku řemeslníků. Masovou produkci na běžícím páse zde rozhodně nehledejte.

Koupelnové vybavení z kolekce Axor Citterio. 

Koupelnové vybavení z kolekce Axor Starck. 

Vana Axor, kterou navrhla Patricia Urquiola.

Zákazníci si mohou díky oddělení Axor Manufaktura nechat na vybrané produkty laserem nanést popisy či loga a dodat tak výslednému dojmu osobní rukopis. Manufaktura Axor nabízí v současnosti patnáct standardních povrchů a konzultuje i každé další přání barevného provedení se zákazníkem. Řemeslný výkon je v manufaktuře Axor doplněn také o špičkovou techniku. Armatury jsou potahovány speciálními kovovými vrstvami ve vlastních PVD komorách. Vzniklá vrstva je obzvláště odolná vůči poškrábání a rezistentní proti čisticím prostředkům a dalším vnějším vlivům.

Ať už na výrobky Hansgrohe narazíte při výběru vybavení do vlastní koupelny, nebo třeba při pobytu v nějakém hotelu, zjistíte, že jejich design a provedení jsou zkrátka specifické. Stejně tak, jako byla kdysi plechová sprcha zakladatele Hanse Grohe.


Hansgrohe

Dornych 47, Brno

www.hansgrohe.cz

SaveSave

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Tereza Schneiderová Autor:
Tereza Schneiderová

Foto: Hansgrohe, Alessandro Paderni studio Eye, Jean-Baptiste Mondino, Wolfgang Scheppe

Zdroj: Hansgrohe

Publikováno: 04.07.2017


Přidejte se k Insidecor komunitě...