Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Idylický domov i s bazénem vytesali architekti rovnou do skály

Idylický domov i s bazénem vytesali architekti rovnou do skály

V Mexiku se nachází hodně krásných míst, avšak některá opravu vynikají. Jedním z nich je například pobřeží západního Mexika, kde bývají úchvatné východy i západy slunce. Tento kout ryzí přírody využili architekti ze studia Casas De Mexico (CDM) ke svému unikátnímu projektu. Vytvořili zde dům, který spolu s bazénem zabudovali rovnou do skály.

Skalnatý svah s výhledem na Tichý oceán a všechny jeho krásy se přímo vybízel k tomu, aby jej architekti využili jako součást obydlí. Střechu domu zasadili do skalní stěny a zahalili vinnou révou. Celý projekt byl pojat tak, aby harmonicky splynul s okolní krajinou. "Snažili jsme se zde vytvořit idylický domov, který se stane součástí této ryzí přírody," vysvětlují architekti.

Interiér byl dokonale propojen s exteriérem. Rozlehlá obývací část spolu s jídelnou se stala zároveň i terasou. Její prostor je otevřený ze tří stran a nabízí ty nejkrásnější výhledy z celého domu. Ne nadarmo odsud majitelé pozorují kouzelné západy slunce, které se odráží v nekonečné modři šumící hladiny.

Architekti pracovali s přírodními materiály. Prostoru dominuje nábytek i obložení v teplém tónu dřeva, doplněné chladným kamenem.

Po skalnatém schodišti sejdete rovnou k bazénu. Ten patří bezpochyby k nejzajímavějším rysům celého projektu. Je taktéž vytesán do skály a nabízí jedinečný zážitek z koupání, včetně částečného zastínění. I odsud se mohou majitelé kochat nádhernými výhledy na moře. Více přirozenější koupání si snad už ani přát nemohli.

Architektům se zde podařilo vytvořit domov, který je v dokonalém souladu s okolní přírodou, ale zároveň má i své vlastní a neotřelé kouzlo.

Pokud vás tento projekt zaujal, nakoukněte také do obytného ráje na březích Atlantiku, který je neméně okouzlující.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Zuzana Mitvalská Autor:
Zuzana Mitvalská

Foto: Rory Gardiner a Javier Duenas

Zdroj: ignant.com

Publikováno: 01.07.2019

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...