Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Jak přitažlivé může být ovládání dveří?

Jak přitažlivé může být ovládání dveří?

S magnety jsme si hráli v hodinách fyziky, ale že bychom s nimi jednou otevírali nebo zavírali dveře? To si uměl představit málokdo. Systém Magnetic přitom ukazuje, jak dobře může tohle spojení fungovat. Tvoří ho magnety zabudované v zárubni a hraně dřevního křídla. Oba se vzájemně míjejí, nedochází k žádnému mechanickému kontaktu a součástky se díky tomu jen tak neopotřebí – vydrží dlouhé roky.

 

Součástí systému jsou také úchopná madla KONZERVA, k dostání ve dvou velikostech.

Když chcete dveře otevřít, přivřít či zcela zavřít, stačí jemně zatlačit, nebo naopak přitáhnout k sobě. „Systém je inspirovaný otevíráním lednice, jedním z nejpoužívanějších a zároveň nespolehlivějších prvků v domácnosti. Chtěli jsme vyvinout řešení, které by nepotřebovalo kliku ani zámek, bylo téměř bezúdržbové a nevyžadovalo servis,“ říká Roman Ulich, hlavní designér společnosti M&T. A protože systém nemá ani střelku, nepotřebuje kliku, která by ji ovládala – je tak nevídaně minimalistické. A taky praktické. Pomocí imbusu totiž můžete měnit intenzitu magnetické síly.

Neviditelný systém Magnetic bude slušet i koupelnám. Do madla YES! můžete navíc integrovat WC zámek.

Do dveřního křídla se integrují zajišťující magnety.

Je na vás té přitažlivosti trochu moc? Stačí použít imbus a magnetickou sílu srovnat do latě podle vašich přání.

Za svou funkčnost i eleganci dostal systém Magnetic cenu Red Dot Design Award a Good Design Award Gold pro rok 2020. Porotu zaujala i dvě úchopná madla – YES! a KONZERVA 220. Vybírat ale můžete i z dalších sedmi modelů v různých povrchových úpravách, od titanu až po mosaz. Některé z nich vám dokonce dovolí vyplnit vnitřní ovládací prostor madla pohledovou magnetickou deskou s identickým povrchem, jako je použitý na dveřích. „Na madla nanášíme skutečné tvrdé kovové vrstvy, nevyužíváme nástřiky ani nátěry. Madla vyrobená z masivní mosazi lze dokonce ponechat v základovém materiálu a pouze mechanicky upravit jejich povrch pro výsledný vzhled,“ upřesňuje Roman Ulich.

Madlo MIMOLIMIT, které navrhla designérka Barbora Škorpilová, je tvořené kovovou vnitřní konstrukcí. Úchopná část vznikla ze dřeva. Lze vybírat z teaku, jilmu, ořechu, dubu a běleného dubu.

Madlo YES! získalo i ocenění v mezinárodní soutěži Red Dot Design Award pro rok 2020.

Systém Magnetic můžete doplnit také madlem OKO, které potěší fanoušky oblých tvarů.

Madla můžete sladit i s povrchem dveří. Takto vypadá provedení pro madla MAXIMAL a MINIMAL.

A další přednosti nevídaného magnetického systému, vyvinutého v české Dobrušce? Třeba kvalitní řemeslné zpracování, nadčasovost a přitažlivost, která jen tak nevyprchá. A taky tichost – protože se magnety vzájemně nedotýkají, při dovírání uslyšíte jen jemný zvuk, jak se dveře dotknou těsnění. Systém Magnetic zkrátka otevírá dveře k bezstarostnému a minimalistickému bydlení. Doslova.


Systém Magnetic, prodává M&T

www.kliky-mt.cz

 

 

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...