Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Dorsis: nápaditost skrytá ve dveřích

Dorsis: nápaditost skrytá ve dveřích

Při vstupu do domu si jich možná ani nevšímáte. Jsou zkrátka samozřejmou součástí každého přechodu mezi exteriérem a interiérem. A když berete za kliku, už se stejně vidíte na jejich druhé straně. Dveře jsou ale významnou vizitkou každé domácnosti - dokreslují podobu fasády a zároveň napovídají, co se odehrává uvnitř. K tomu, abyste vždy mohli bez problému brát za kliku, napomáhá již 4 roky firma Dorsis. Ve své prodejně v Kolíně a Brně vám dokáží na míru zařídit nejen dveře, ale také skryté sokly a úložné prostory.

Realizace skrytých zárubní

Celoskleněné dveře Dorsis Vetro

Skrytý potenciál

David Velímský se společně se svým kolegou Janem Krejčím do prodeje dveří vrhli před více než dvaceti lety, když ještě netušili, že o desetiletí později v této oblasti objeví díru na trhu. Tou dírou byl prodej a především práce se skrytými zárubněmi. Popularita minimalistických interiérů s sebou totiž přinesla také poptávku po nenápadných dveřích, které by doslova splynuly s okolní stěnou. Vzhledem k obtížnosti realizace dveří se skrytými zárubněmi postavili oba majitelé své služby na uceleném systému, který začíná návrhem nejlepšího technického řešení a končí montáží všech komponentů kvalifikovanými řemeslníky. Nemusíte se proto bát, že by vám dveře do nových zárubní nezapadly.

Spolupráce s designéry

Zkušenosti Davidu Velímskému napovídají, že skryté zárubně jsou pro českého zákazníka stále velkou neznámou. Pokud ale tento koncept objeví, moc se jim líbí. Velkou klientelou jsou pro Dorsis tedy hlavně architektonická studia a designéři. „Jako plus určitě vidím tvůrčí práci, která je s prodejem zárubní spojena, obohacují nás setkání se špičkovými designéry a architekty. Jako další velký přínos vidím fakt, že se svým způsobem podílíme na tvorbě českého topdesignu", doplňuje Velímský.

Realizace ateliér OOOOX

Realizace ateliér OOOOX

Neviditelná krása

Skryté zárubně umožňují, aby se jakékoliv dveře proměnily v nenápadný interiérový, případně exteriérový prvek. Díky tomu, že jsou vyrobené z hliníkové slitiny, je možné je bez problémů použít jak do zděných, tak i do sádrokartonových konstrukcí. Kromě klasických stavebních rozměrů dveří je možné je zasadit také do nestandardních otvorů různých výšek i se zkosenou horní hranou dveří. Dveře mohou svou výškou dosahovat až ke stropu a vyplnit tak bez obtíží celý prostor.

Dveře a skryté zárubně

Letošními novinkami jsou zárubně DURUS 45 pro dveře do výšky 2300 mm a FORTIUS 52 pro atypické výšky 2300 až 3200 mm. Speciální slitina umožňuje natřít zárubně stejnou barvou jako zbytek stěn v interiéru. Můžete se tak rozhodnout buď pro výrazné kontrastní řešení, nebo naopak pomocí neutrálních odstínů vytvořit dojem sjednocení.

Realizace skrytých zárubní FILOMURO v dřevěném obkladu (firemní prostory)

Skrytý sokl

Čím dál častěji se také společně se skrytými zárubněmi dodávají skryté sokly, které neruší celkový dojem z interiéru jako běžné lišty, jenž ze zdi vyčnívají. U běžných lišt je nevýhoda, že na ně sedá prach a musí se často a pracně uklízet. Skryté soklové lišty LINUS mohou být opět barevně sladěny ve stejném odstínu jako dveře i podlaha. Sokly se instalují společně se zárubněmi a dovolují i osazení LED páskami pro jejich osvětlení.

Dveře na míru

Kromě klasických dveří můžete ve firmě Dorsis také poptat dveře celoskleněné a posuvné, které šetří místo díky bezobložkovým pouzdrům. Princip je jednoduchý - pouzdro se zabuduje přímo do stěny, kam se dveře při otevírání zasunou. Z důvodu šetření místa jsou posuvné dveře využívány především v šatnách a koupelnách. Stále častěji se v českých interiérech prosazuje pro výrobu klasických i posuvných dveří kalené bezpečnostní sklo.

Realizace pro atelier OOOOX - posuvné dveře po stěně

Celoskleněné posuvné dveře

Filomuro bude také součástí SQUAT iD23 v Pařížské, kam dodává komplety dveří se skrytou zárubní FORTIUS 52 do bytů iD23A od Ivanky Kowalski a iD23B ateliéru OOOOX.

Ať už se rozhodnete do své domácnosti pořídit klasické dveře, nebo se stejně jako my nadchnete pro skryté zárubně, ve Dorsis se setkáte s příjemným jednáním, profesionálním přístupem a kvalitní instalací. Pro lepší představu o všech nabízených produktech a službách můžete navštívit jeden z jejich dvou showroomů. Není pochyb, že dveře budete mít vždy otevřené.

 

_____________________________________________________________________________________

K Dílnám 957
Kolín
 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Tereza Schneiderová Autor:
Tereza Schneiderová

Foto: FILOMURO

Zdroj: Dorsis

Publikováno: 06.12.2016

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...