Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Jaro v režii Verreum

Jaro v režii Verreum

Značka Verreum představí na milánském veletrhu designu novou kolekci skleněných produktů. Její součástí jsou doplňky od nizozemského dua návrhářů Scholten&Baijings a počiny od českého designéra Ronyho Plesla.

Verreum se snaží oživovat tradiční sklářství a vrátit se za použití nových technologií ke stříbření skla – technice, která byla kdysi v Evropě velmi oblíbená, ale upadla do zapomnění. Všechny výrobky, které se představí v Milánu, jsou ústy vyfoukané.

Kolekce, jež se představí v Milánu, se vymyká předešlé tvorbě Verreum: je barevná, hravá, veselá a znamená symbolický počátek nové cesty skleněných produktů této značky. Při výrobě byla použita originální technika: designéři smíchali několik barev se stříbrem.

Rony Plesl připravil pro Milán například vázy, jež byly nejprve ústy vyfoukané a následně ručně pomalované. „Inspiroval jsem se Japonskem – jak tím současným, tak historickým,” říká designér. 

Výstavy - Jaro v režii Verreum

Výstavy - Jaro v režii Verreum

 

Dalším počinem Ronyho Plesla je trojice hravých zrcadel. Jsou vyrobena z vystříbřeného skla, zrcadla, kůže a kovu.

Výstavy - Jaro v režii Verreum

Těšit se můžete i na pestrobarevnou trojici váz. „Nechal jsem se unášet různými velikostmi bambusu,” říká Rony Plesl.

Výstavy - Jaro v režii Verreum

Duo Scholten&Baijings vytvořilo pro Verreum karafu a kalíšek ve dvou barevných provedeních, které jsou pokryté titanem. Použili jsme současný minimalistický styl. Chtěli jsme vytvořit doplňky, které nezestránou,” vysvětluje duo.

Výstavy - Jaro v režii Verreum

Výstavy - Jaro v režii Verreum

Výstavy - Jaro v režii Verreum

Součástí kolekce od Scholten&Baijings je i set, jejž tvoří popelník, nádoba na šampaňské i chlazení vína, kyblík na led a talířky.

Výstavy - Jaro v režii Verreum

Stefan Scholten a Carole Baijings, kteří za produkty stojí, vsadili na pastelové barvy. Jaro tak přichází nejen za okny, ale i v nové kolekci pro Verreum. Prohlédnout si ji můžete v ulici Via San Gregorio 8. dubna mezi 10 ranní a 16 odpolední hodinou. Od 9. do 12. dubna bude showroom otevřen až do 19 hodin.

 

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Veronika Čáslavská Autor:
Veronika Čáslavská

Foto: Patrik Borecky & Tomas Brabec

Zdroj: Verreum

Publikováno: 11.04.2014

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...