Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Kde žijí slavní architekti?

Kde žijí slavní architekti?

Na dubnovém veletrhu Salone del Mobile v Miláně budete také moci mimo jiné shlédnout výstavní projekt s příznačným názvem Where Architects Live, který odhalí prostřednictvím fotografií Davide Pizzigoniho a jeho kolegů intimní svět světoznámých současných architektů. 

Davide Pizzigoni a někteří další fotografové zmapovali pro svůj projekt několik výrazných jmen současné architektury a zaměřil se na dokumentaci přirozeného prostředí, ve kterém žijí. Nakonec objeli osm významných současných architektů od Brazílie přes Evropu až po Japonsko včetně pařížského domova Doriany a Massimiliana Fuksasových, kterému v obývacím pokoji dominují křesla od Jeana Prouvého.

Výstavy - Kde žijí slavní architekti?

Projekt nabízí unikátní pohled do soukromí velkých jmen současné architektury a zjišťuje, jak se může propojovat nebo naopak lišit osobní vkus architektů s jejich profesionálním působením. Britský architekt se v roce 1997 přestěhoval do berlínské čtvrti Mitte, kde si postavil vlastní dům s bytem i studiem ve svém typickém minimalistickém monumentálním stylu. Interiér obývacího pokoje doplňuje například ikonický nábytek italské značky Azucena.

Výstavy - Kde žijí slavní architekti?

Japonský mistr Shigeru Ban dokončil svůj vlastní dům v japonské oblasti Hanagi v roce 1997. Prosvětlený dům stojící uprostřed lesa byl navržen tak, aby se kvůli jeho stavbě nemusel pokácet ani jediný strom v okolí. 

Výstavy - Kde žijí slavní architekti?

Prostorný byt architektky Zahy Hadid v Londýně je plný jejích vlastních nábytkových solitérů či výtvarných děl založených na její parametrické architektonické tvorbě. 

Výstavy - Kde žijí slavní architekti?

Indický architekt Bijoy Jain, který před lety založil uznávané studio Mumbai, žije a pracuje asi 30 kilometrů od centra Bombaje ve skrytu staré rezidence zastíněné okolní bohatou vegetací.

Výstavy - Kde žijí slavní architekti?

Na seznamu architektů nechybí také proslulý místr brazislké rezidenční architektury Marcio Kogan. Jeho byt je situovaný ve 12. patře budovy, kterou on sám psotavil v osmdesátých letech minulého století. Díky rozmeěrným proskleným plochám nabízí byt neuvěřitelný výhled na město Sao Paulo.

Výstavy - Kde žijí slavní architekti?

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Adam Štěch Autor:
Adam Štěch

Zdroj: davidepizzigoni.com

Publikováno: 11.03.2014


Přidejte se k Insidecor komunitě...