Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Krug: Začíná, kde jiní končí

Krug: Začíná, kde jiní končí

Značka Krug byla založena v roce 1843 Josephem Krugem, který si od počátku jejího vzniku dal za cíl každoročně představit světu výjimečné ročníkové šampaňské, bez ohledu na pravidelné klimatické změny, které ovlivňovaly dozrávání vinných hroznů. Díky výborné znalosti svých vinic a rozsáhlé sbírce archivních vín se mu jeho sen vyplnil a skrze další generace přesahuje až do současnosti.

Překonávání hranic ročníkových vín symbolizuje jedinečné šampaňské Krug Grande Cuvée, které každým rokem nabízí ten nejplnější projev Champagne. Jedná se o blend více než 120 vín z více než 10 různých ročníků. Některé z nich zrají až 15 let, než se stanou jeho součástí. Dalších minimálně 7 let odpočinku ve sklepích pak dodává šampaňskému na jeho ušlechtilosti. Před tím, než se v plné kráse objeví na vašem stole, tedy zůstává skryto přes 20 let. I to je důvod, proč Krug posledních 20 let nepřetržitě vede žebříčky hodnocení šampaňských časopisem Wine Spectator.

K oslavě letošního ročníku se značka Krug podobně jako loni rozhodla propojit neobvyklé chutě a přišla s velmi netradičním párováním - šampaňské a vajíčko. Výzvy se ujalo 17 talentovaných šéfkuchařů z celého světa, kteří nakonec dokázali, že riskovat se vyplácí. Podmínkou výsledného jídla bylo jeho hladké souznění s Krug Grande Cuvée. Výsledkem jsou nápaditá a odvážná jídla, která se společně se svými autory objevila v publikaci Ztracené, míchané nebo smažené? Kniha nás zaujala svým nápaditým zachycením neobvyklého úkolu i vtipnými fotografiemi, jejichž autorkou je švédská fotografka Jenny Zarins.

Ztracené, míchané nebo smažené? je druhou publikací ze série párování - vajíčko se do světla reflektorů dostalo po skromné, ale vznešené bramboře. Kniha není pouhou sbírkou originálních receptů zkoumajících lahodné snoubení Krug Grande Cuvée s jednoduchou ingrediencí jakou představuje vajíčko. Je to především sešlost 17 špičkových světových šéfkuchařů ve třech úžasných městech: Hong Kong, Paříž a New York.

Ať už se rozhodnete Krug ochutnat samotný nebo se přikloníte k odvážnější variantě a vrhnete se do chuťových kombinací, budete k tomu mít příležitost v bytě iD23A v rámci našeho eventu SQUAT iD23, jehož sofistikovaný a pragmatický interiér architektky Ivanky Kowalski si doslova žádá přítomnost ikonického šampaňského.

_____________________________________________________________________________________

Moët Hennessy Czech Republic s.r.o.
Karlovo náměstí 10, Praha 2
 

SaveSave

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Tereza Schneiderová Autor:
Tereza Schneiderová

Foto: Moët Hennessy, krug.com, Dagmar Vyhnálková

Zdroj: kniha Ztracené, míchané nebo smažené?

Publikováno: 19.10.2016


Přidejte se k Insidecor komunitě...