Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

La Bottega Linka: Itálie nejen na talíři

La Bottega Linka: Itálie nejen na talíři

La Bottega Linka je nejnovějším přírůstkem do italské rodiny La Collezione, kde se vše točí kolem autentické italské kuchyně. Bistro a obchod v jednom se pyšní širokou nabídkou domácích delikates nejvyšší kvality a mimo to také jedinečným interiérem na pomezí tradice a industriality.

Budova byla v minulosti proslulá jako jedno z nejznámějších pražských lahůdkářství v poválečné éře.

Šéfkuchař a restauratér Riccardo Lucque odstartoval svou gastronomickou kariéru v rodném kraji Marche již v 16 letech. Nelenil a nasbíral mnoho zkušeností v nejrůznějších restauracích po celém světě: od New Yorku až po Londýn. Úspěch na sebe nenechal dlouho čekat a  podniky, které dostal na starost, mu doslova vzkvétaly pod rukama. V roce 2005 se tak rozhodl otevřít vlastní restauraci Aromi na pražských Vinohradech a jeho italská rodina se brzy rozrostla. Nejnovějším přírůstkem společnosti La Collezione se stala La Bottega Linka, kterou najdete nedaleko secesního Masarykova nádraží.

 Luxusní jídla zaručuje speciální X–Oven grill na uhlí, který umožňuje grilování tří různých pokrmů v rozdílných teplotách, to vše ve prospěch kvality a výkonu.

 Italskou rodinu tvoří restaurace La Finestra a Aromi, bistra La Bottega di Finestra, La Bottega Gastronomica, La Bottega Bistroteka, La Bottega Tusarova a La Bottega Linka, škola vaření Laboratorio, italský catering Il Catering a obchod s vínem Via del Vino.

Při přípravě pokrmů hledíme na výběr a čerstvost surovin od našich přímých lokálních dodavatelů ze slunné Itálie. Nabízíme prvotřídní servis propojený s důrazem na dokonalost, kvalitu a pravou italskou pohostinnost,říká majitel Riccardo Lucque.

La Bottega Linka je zárukou pečlivě připraveného jídla.

V interiéru nalezneme kombinaci tradicionalistických a industriálních prvků, jež vytváří neopakovatelnou atmosféru prostoru. Barevná škála se vymezuje na zemité odstíny od hořčičné, jejíž tóny nalezneme na na první pohled oprýskaných stěnách, přes karamelovou barvu na nábytku, antracitovou na podnožích stolů až po mechově zelenou na opěradlech čalouněných sedaček. Sytě modrá barva na obložení stěny vytváří kontrast zejména vůči nenápadné textuře betonové podlahy.

Vybavení prostor bistra sestává z dřevěných stolků a židlí z ohýbané kulatiny, ponechaných v přírodní barvě. Druhou částí mobiliáře jsou stolky s kamennou deskou a kovovým lemováním, v kombinaci s černými židlemi. Na designu interiéru se podílelo designérské studio Qarta, které má za sebou řadu úspěšných projektů, jako například Corso Karlín.

Každý z ručně malovaných talířů je originálem.

Ostřílené designérské studio Olgoj Chorchoj do prostoru dodalo novou kolekci ručně foukaných skleněných svítidel Tim. Kolekce získala svůj název podle úspěšné výstavy Tima Burtona, pro kterou byla svítidla původně navržena.

Pohodlné sezení ve výloze nabízí výhled na rušnou ulici.

Nabídka bistra a obchodu je široká - od domácího pečiva, přes sýry, dezerty až po těstoviny, které vás v kombinaci s ušlechtilými italskými víny rovnou přenesou do Itálie. K dezertu si pak můžete dopřát pravou italskou kávu od mistra Gianniho Frasiho.

Speciality restaurací La Bottega Linka, Aromi či La Finestra ve formě catteringu zdobily stoly v Pařížské ulici v rámci projektu SQUAT iD23.

Čerstvé těstoviny dodává do podniku sestarské bistro v Tusarově ulici, kde každý den vyrábí tým šéfkuchaře Radka Hasmana několik druhů čerstvých těstovin, převážně ze semolinové mouky. Pekař Domenico Colaianna alias Mimmo, jehož specialitou je přírodní kvásek, pak bistru peče každý den čerstvé pečivo.

Zajímá vás, jak se vaří pravé italské delikatesy? Není problém! Kuchařské kurzy až pro 16 osob můžou být příjemným zpestřením narozeninové oslavy či firemního setkání.

Pravou Itálii (na talíři) můžete zažít díky nové službě La Bottegy Linky. Jmenuje se Kuchař domů: jídla si můžete vychutnat v pohodlí vašeho domova.

V místní bohaté nabídce naleznete například výtečné lahůdky jako: Salami di Cinta Senese, Salami al tartufo (lanýžový), kančí salámy a několik druhů mortadelly. Mistrem v oblasti masa je Domenico Celli, jenž pro Bottegu produkuje také domácí prosciutto, tzv. Fiocco di Prosciutto.

Na talíři ani v obchodě nenaleznete nic, co by nebylo v bio kvalitě.

Zájem o italskou kuchyni Riccarda stále motivuje k novým nápadům a plánuje, že svou síť podniků do budoucna ještě rozšíří. Už teď se těšíme, co přichystá tentokrát.


La Bottega Linka

Havlíčkova 13, Praha 1

 

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Barbora Hortová Autor:
Barbora Hortová

Foto: archiv La Bottega Linka

Publikováno: 10.03.2017

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...