Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

LEGO pro dospělé pomáhá proti stresu

LEGO pro dospělé pomáhá proti stresu

Že je LEGO jen pro děti? Kdepak. Nejnovější řada dánského výrobce hraček je určena primárně dospělým, kterým při skládání pomáhá snižovat stres a úzkosti. Můžete si sestavit svou vlastní rybu, která se pohybuje stejně jako ta opravdová.

Sada obsahuje robustnější stojan a menší části pro vytvoření kostry a vnějšího obalu. Všechny součástky se poskládají, a vytvoří tak rybí kůži. Na výběr máte z různých druhů ryb, přičemž si některé můžete vyzdobit barvami podle svého gusta. Myšlenkou designérů byla především kombinace organických forem a mechanické složitosti, která by měla dospělým pomoct zlepšit duševní pohodu. Ne nadarmo se říká: kdo si hraje, nezlobí.

LEGO používá technické prvky běžné stavebnice. Čerpá z mechanismů používaných k vytvoření pokročilejších modelů se složitějšími funkcemi. Každá sada zahrnuje papírové části, které utvářejí vnějšek ryby a můžou se před aplikací na kostru různě nabarvit. Díky variabilní kostře lze s rybou otáčet přesně tak, jak se pohybuje reálná ryba ve vodě.

LEGO forma je nejen stavebnice, ale může být i originální omalovánkou. Některé designy jsou již natištěné, jiné je třeba dobarvit. Tyto na oko dětské činnosti jsou u dospělých čím dál tím oblíbenější. Vždyť kdo alespoň jednou nezkusil antistresové omalovánky. Kreativní činnost navíc pomáhá odbourat dennodenní stres.

Základní sada LEGO forma se dodává s jedním rybím vzhledem, ale přikoupit si můžete i jiné designy: například žraloka nebo splash koi. Nezbývá, než vám popřát příjemné a odpočinkové tvoření. Ze zkušenosti víme, že na stres a jiné neduhy dnešní doby pomáhá kreativní činnost dokonale.

Zajímat by vás mohl také Hravý dětský pokoj, který podporuje fantazii.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Zuzana Mitvalská Autor:
Zuzana Mitvalská

Foto: www.LEGO.com

Zdroj: designboom.com

Publikováno: 26.12.2018


Přidejte se k Insidecor komunitě...