Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Matério: Cyklus seminářů o nové materialitě, který vám otevře oči

Matério: Cyklus seminářů o nové materialitě, který vám otevře oči

Centrum inovačních materiálů matériO Prague pomáhá svým klientům nacházet optimální materiálová řešení. Poskytuje konzultace, výukovou činnost a odborné rešerše. Nyní zve na přednáškový cyklus Towards the New Materiality, který přináší přehled o trendech a inovacích v oblasti materiálů.

Vzhledem k vyhlášení krizového stavu proběhne seminář No More Waste formou live streamu - ve čtvrtek 26. 3. 2020 od 9:30 do 11:30. Všichni přihlášení navíc mají možnost navštívit showroom materiO až do konce roku. 

V případě dotazů týkajících se změny formátu semináře pište na email info@materio.cz

Čtyři semináře, kterými vás provedou odborní konzultanti matériO, se zaměřují především na problematiku odpadů a ubývání neobnovitelných zdrojů. První seminář proběhne již 26. 3. 2020, poslední pak 26. 11. 2020. 

„Tak jako se proměňuje svět kolem nás, postupují i možnosti, jak se s těmito změnami vyrovnávat. Je třeba uvažovat v globálním kontextu a propojovat znalosti z nejrůznějších oborů,“ nastiňuje Eliška Knotková, jedna z odborných lektorek. Dalšími  jsou Tereza Anderlová, Adam Havel a Maria Nina Václavková.

NO MORE WASTE
26. 3. 2020

Odpadu neustále přibývá. Objevují se však nové možnosti a strategie jeho zpracování. Seminář No More Waste se zaměří na materiály, které odpad přeměňují na cenné suroviny. Na města a skládky se podívá z perspektivy potenciálního zdroje těchto surovin. Přednášející se zaměří také na délku životního cyklu produktu ve vztahu k jeho účelu a materiálovému složení.

 

BIO-SOLUTIONS
26. 5. 2020

Druhý seminář pod názvem Bio-solution reflektuje biotechnologie jako prostředek pro snižování environmentálních dopadů při výrobě, zpracování i likvidaci produktů. Zaměří se na biomateriály z odpadních a obnovitelných zdrojů a mikroorganismy umožňující customizaci a programovatelnost produktů. Na konkrétních příkladech inovací inspirovaných přírodními principy představí potenciál přístupu biomimikry.

DIGITAL CRAFT
1. 10. 2020

Digitální a smart materiály hrají v technologickém i společenském vývoji stále důležitější roli. Seminář Digital Craft se zaměří na propojení tradičních řemesel a digitálních technologií. Prozkoumá jejich vzájemné vztahy, hranice a budoucí potenciál a nabídne možnosti zpracování a využití lokálních surovin za použití moderních technologií. Umělou inteligenci či virtuální realitu pojme jako možnost nového přístupu či extenze fyzického prostředí.

 

SENSORY EXPERIENCE
26. 11. 2020

Rozvoj a přijetí digitálních technologií zásadně proměnilo vnímání a distribuci obrazových materiálů. Vizuální vjemy z velké části nahradily haptická poznání. Člověk se zkrátka naučil věřit více oku než ruce. Jak společnost blízké budoucnosti ovlivní přehlcení vizuálními vjemy a nedostatek haptických podnětů? A kudy vede cesta k renesanci doteku? Čtvrtý seminář pod názvem Sensory Experience se zaměří na taktilně atraktivní materiály, inovativní pigmenty a textury. Světlo a zvuk představí jako důležité nástroje současného designéra a na konkrétních příkladech designérských projektů podporujících prožitky a interakci nabídne řešení položených otázek.

Zdroj: https://www.instagram.com/materioprague/.

Semináře se konají vždy ve čtvrtek od 9:30 do 12:00 v matériO Prague (Říčanova 19, Praha 6). Jejich součástí je přednáška, coffee break a prohlídka showroomu matériO Prague. Kapacita semináře je 20 osob. Zapsat se můžete na celý cyklus čtyř seminářů, nebo na samostatný seminář.

A co je vlastně matériO? Mezinárodní síť matériO působí od roku 2000 jako nezávislé informační a vzdělávací centrum pro inovativní materiály. Společně sdílí a neustále rozšiřuje materiálové know-how v podobě komplexní online databáze i fyzických vzorků materiálů (v Paříži, Praze, Soulu, Šanghaji, Shenzenu, Casablance a Abidjanu). Na své si zde přijdou architekti, designéři, módní návrháři, výtvarníci, ale i vědci a výzkumníci. Více se dozvíte v našem článku Knihovna materiálů matériO nabízí inspiraci všem kreativcům a v textu V knihovně matériO knihy nehledejte


matériO

info@materio.cz

www.materio.cz

Říčanova 19, Praha 6

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Ela Prokopová Autor:
Ela Prokopová

Foto: materio.cz

Zdroj: materio.cz

Publikováno: 21.02.2020


Přidejte se k Insidecor komunitě...