Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Knihovna materiálů matériO nabízí inspiraci všem kreativcům

Knihovna materiálů matériO nabízí inspiraci všem kreativcům

Zajímají vás inovativní a specifické materiály, trendy a technologické možnosti? Pak vám představujeme matériO Prague - knihovnu materiálů, která otevírá nové možnosti všem kreativním duším. Knihovna poskytuje informace i fyzický kontakt s novými materiály. Na své si zde přijdou architekti, designéři, módní návrháři, výtvarníci, vědci a výzkumníci. Vydejte se s námi do inspirativního světa inovací, různorodých technologií i nadčasových trendů.

MatériO Prague patří do evropské nezávislé sítě informačních a vzdělávacích center, zabývajících se novými materiály a s nimi spojenými technologiemi. Kromě pražské knihovny materiálů byste našli další například v Paříži, Bruselu, Shanghai nebo Soulu.

Tým odborníků z matériO sleduje současné technologie a vyhledává materiály, které jsou něčím zajímavé. Ať už je jejich předností technická vlastnost, vzhled, způsob výroby nebo třeba ekologický přínos. Usnadňuje tak orientaci v nových, rychle přibývajících materiálech.

Za vznikem matériO Prague stojí společnost Happy Materials v čele s Lucií Havlovou a Tomášem Hendrychem. Díky jejich dlouhodobé vášni k materiálům se v roce 2011 zrodila pod jejich vedením knihovna materiálů na pražském Břevnově. Netrvalo ani dva roky a vznikl také magazín Material Times, který navazuje na společná témata a přináší čtenářům obohacující informace v širších souvislostech.

MatériO showroom

V břevnovském showroomu si můžete prohlédnout a osahat více než 2 500 vzorků inovativních materiálů. Kromě návštěvy, ze které si odnesete hromadu inspirace, nabízí matériO Prague také konzultace, materiálové poradenství a připravuje i tematicky zaměřené workshopy a semináře. Showroom můžete navštívit v pracovních dnech mezi devátou až sedmnáctou hodinou, je ale nutné si návštěvu předem telefonicky nebo emailem objednat. Ceník služeb naleznete zde.

MatériO Fresh!

MatériO Prague také pravidelně pořádá materiálová setkání matériO Fresh! zaměřená nejen na novinky, které právě do showroomu dorazily, ale také na materiálové trendy a aktuality ze světa. Na semináři se dozvíte pozoruhodné informace v jasné, přehledné a zábavné formě a setkáte se zajímavými lidmi z nejrůznějších oborů. Domů si pak odnesete, kromě konkurenčního náskoku, i praktické materiálové karty s technickými parametry a kontakty na výrobce. Díky osobnímu kontaktu si na své přijdou všechny vaše smysly.

V květnu proběhl již 6. matériO Fresh! na téma veletrhu Material Xperience v Rotterdamu s podtitulem „Meet The Future of Materials”. Už nyní se můžete těšit na další materiálový brunch vol. 7, který se bude konat 19. září 2018 a jenž bude zaměřený na udržitelné přístupy k materiálům a plastům. Kapacita je omezená, proto neváhejte a rezervujte si své místo.

MatériO on-line

Kromě fyzických vzorků nabízí matériO také online databázi s více než 8 000 materiálovými kartami. Databáze je denně aktualizovaná a najdete v ní specifické informace o materiálech a kontakty na výrobce, popř. distributory. Online materiálovou databázi si můžete předplatit na rok a mít tak přístup z pohodlí domova vašeho počítače.

Šumná bibliothéka

Jako v ráji se budou cítit všichni milovníci knih, když vstoupí do Šumné bibliothéky. O to víc, jedná-li se o unikátní publikace zaměřené na architekturu, design a materiály. Součástí matériO Prague je i přístup knihovny, kde najdete přes tisíc zajímavých publikací, psaných převážně v angličtině. Na aktuální seznam knih a časopisů se můžete podívat zde. Pro návštěvu je ale třeba se předem objednat.

Magazín Material Times

Obsah magazínu Material Times vychází ze snahy propojit tvůrčí svět architektury, výtvarného umění, designu a řemeslné výroby se světem nových materiálů a technologií. Čtenáři se zde dovídají o aktuálních událostech, dílech i myšlenkách známých osobností a začínajících tvůrců. Informace a názory jsou tak zajímavé nejen pro tvůrce, v jejichž rukách nové či tradiční materiály ožívají, ale i pro samotné spotřebitele. „Zaměřujeme se na čtenáře, kteří se rádi inspirují novinkami, stejně jako na ty, kteří se zamýšlejí nad společenskými a environmentálními důsledky jejich výroby, užívání a zániku, vysvětluje Lucie Labudová z Happy Materials.

Redakce časopisu v čele s šéfredaktorkou Terezou Liškovou sídlí taktéž na pražském Břevnově v knihovně materiálů matériO Prague, se kterou také spolupracuje.

Pokud se zajímáte o materiály a jejich aplikace, informace o výstavách a událostech z oblasti architektury a designu, přihlaste se pro odběr newsletteru, který vychází v elektronické podobě několikrát do roka a jehož součástí je vždy i materiálové paterO s inspirativním výběrem materiálů ze sbírek matériO Prague.


matériO Prague
Říčanova 19 - Břevnov
Praha 6

info@materio.cz
+420 739 471 317

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Zuzana Mitvalská Autor:
Zuzana Mitvalská

Foto: matériO Prague

Publikováno: 03.08.2018

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...