Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Náboženství, harmonie a soukromí. Poznejte zkosený dům v Indii

Náboženství, harmonie a soukromí. Poznejte zkosený dům v Indii

Když se víra propojí s architekturou, vznikne něco zázračného. Podobně jako v indické Kerale, kde najdete jeden architektonický unikát. Nachází se zde rodinný dům, jehož netradičně zkosený tvar vznikl právě na základě požadavků náboženské komunity. Aby byla dodržena tradice správného směru při modlitbě, museli architekti ze studia Thought Parallels Architecture naklonit tvar celé budovy. Vestavěná modlitebna, která je pro obyvatele domu důležitou součástí jejich života, tak získala svůj daný prostor.

Dům je navržen tak, aby svým majitelům poskytoval co největší soukromí. Počínaje bujnou vegetací v exteriéru, jež kamufluje obydlí z dálky, až po jeho skutečný design.

Co se týče architektonického řešení, jde vlastně o dva samostatné domy, které jsou propojené společným obývacím prostorem. Větší stavba slouží primárně rodině a ta menší je zase určena pro hosty. Centrální obytný prostor byl navržen tak, aby spojil všechny obyvatele domu a poskytl jim příjemné útočiště pro společné rozjímání, pobavení i stravování.

Hlavní materiály, které dodávají obydlí vyváženost a poukazují na tradiční detaily, jsou ocel a dřevo. Doplňují je také odhalené cihlové zdi a přírodní mozaikové mramorové podlahy. Schodiště je vyrobeno taktéž ze dřeva a oceli a vyniká tradičním řezbářským vzorem.

V celém objektu je několik ložnic, přičemž každá z nich má speciální detaily a materiály, které ji odlišují. Od mramorové podlahy až po sofistikované dřevěné panely.

Lineární formát domu umožňuje přirozenému světlu maximálně proniknout do prostoru a zajišťuje i snadné větrání při otevřených oknech.

Celým obydlím prostupuje klidná a harmonická atmosféra, která s každou návštěvou mile ožívá. Majitelé si koncept domu pochvalují. Splnilo jejich očekávání a i když mají doma někdy „plno“, je jejich soukromí maximálně zachováno.


Skew House

Thought Parallels Architecture

www.thoughtparallels.com

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...