Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Nové designové trendy pro příští rok odkryje veletrh Ambiente

Nové designové trendy pro příští rok odkryje veletrh Ambiente

Jaká nová témata, styly či materiály spotřebního zboží a designu budou v příštím roce trendy? Na to vám již brzy odpoví další ročník mezinárodního veletrhu Ambiente, který se bude konat ve dnech 7. až 11. února 2020 ve Frankfurtu nad Mohanem. Můžete se těšit na čtyři a půl tisíce vystavovatelů, kteří zde představí své produkty i na hromadu zajímavých akcí, prezentací či programů pro nováčky, ale i na očekávané ceremoniály udílení cen.

Veletrh Ambiente se pyšní širokým rozsahem oblastí, na které se zaměřuje. Od stolování, vaření, bytových doplňků a dárkového i dekorativního zboží přes módní doplňky a šperky až po interiérový design včetně veškerého vybavení a nábytku. Ať už jste z oboru, nebo vás jenom nějaká z těchto oblastí zajímá, neměli byste si tento vyhlášený veletrh rozhodně nechat ujít. Potkáte tam jak začínající nadějné designéry a mladé značky, tak i ty světově proslulé. A že se bude na co těšit...

Celá akce bude opět rozdělena do tří hlavních segmentů: Dining se bude zaměřovat na produkty kolem vaření a zboží pro domácnost. Living zase na vybavení a design domácností a Giving vám představí ty nejkrásnější nápady na dárky pro každou příležitost.

Na co asi většina designérů a milovníků designu čeká, jsou právě nové trendy, které veletrh představí v rámci přehlídky Ambiente Trends. Již tradičně za tímto konceptem stojí designové studio bora.herke.palmisano, které vybíralo produkty vystavovatelů na Ambiente podle analýzy celosvětového vývoje v designu, umění, architektuře, módě a životním stylu. Jaké materiály, tvary, barvy a styly budou v následující sezoně in? To se dozvíte ve třech tematických oblastech: shaped+softened, precise+architecturalartistical+diverse.

Shaped+softened

Trend shaped+softened se zaměřuje na funkční nábytek s měkkými tvary a empatickými konturami. Vládne zde neutrální paleta tlumených odstínů bílé a šedé a do popředí se dostávají materiály jako matné či průhledné sklo, textilie, porcelán, keramika i nesmrtelné dřevo.

Precise+architectural

Další trend s názvem precise+architectural se inspiruje architekturou. Dýchne tu na vás industrialita a paleta barev, skládající se z hnědé, oranžové, šedé a zelené. Hlavními materiály jsou dřevo, sklo, ocel a bronz, které jsou zajímavým způsobem zkombinovány s kůží a těžkými textiliemi.

Artistical+diverse

Posledním trendem, který má doslova umělecký charakter, je artistical+diverse. Pestrobarevně složená paleta z odstínů oranžové, malinové, žluté a modré je doplněná mléčnými barvami a rozmanitými kombinacemi, jež přináší pocit povzbuzení. Oceníte zde nové materiály, neobvyklé výrobní procesy i neotřelé tvary.

HoReCa

Pořadatelé letos vkládají veliký potenciál do segmentu HoReCa v hale 6.0. Tato nově zřízená výstavní hala pro segment hotelnictví, restaurací a cateringu představí klíčkové subjekty v oboru. Můžete se tak těšit na přední společnosti jako jsou APS, BHS Tabletop nebo RAK a mnohé další. Představí se tu následující produktové skupiny, kterými jsou: Buffet & Presentation (Buffet a prezentace), Chafing & Transport (Concierge a doprava), Tabletop (Potřeby pro stolování), Cafe & Bar, From Oven to Table (Z trouby na stůl), Kitchen & Utensils (Kuchyň a kuchyňské potřeby), Menus, Signs & Displays (Jídelní lístek, cedulky, značení, tabule), Tablecloths & Napkins (Ubrusy a prostírání) a Professional Clothing & Waiter‘s Equipment (Pracovní oblečení, uniformy a potřeby pro číšníky).

Kromě prezentací produktů vystavovatelů si zde užijete i speciální doprovodný program. Nebudou chybět ani četné příležitosti k navazování kontaktů například díky formátu HoReCa Get-Together. Ten stejně jako v minulosti nabídne platformu, propojující výrobce, strategické plánovače, investory a konzultanty v jednom prostoru. Součástí bude také široké spektrum přednášek v rámci HoReCa Academy.

Jak jsme již zmínili v úvodu, o doprovodné akce a každodenní přednášky nebude na veletrhu Ambiente nouze. Pro ty z vás, kdo si chcete prohloubit znalosti v oblasti spotřebního zboží, doporučujeme navštívit přednáškovou platformu Ambiente Academy v hale 9.1 a 11.1. Pro návštěvníky ze segmentu HoReCa je připravena HoReCa Academy v hale 6.0. V hale 8.0. se vám pak představí každoroční výstava Talents, jež odhalí nové mladé designéry a začínající firmy. Pro rok 2020 je tato výstava zaměřena na interiérový design a ani zde nebudou chybět nadějní čeští talenti. Speciální výstava Solutions v hale 4.0, kterou povede designér Steve Bergne, bude o inovativním kuchyňském vybavení pro ulehčení práce.

Neměli byste si nechat ujít ani předávání prestižních ocenění. Cena German Design Award, jíž v Gallerii 1 udílí German Design Council, bude určena pro výrobce, kteří udávají trendy v oboru. Další cenou bude Kitchen Innovation of the Year pro kuchyňské produkty, a to hned v několika kategoriích. A neméně zajímavá je také anticena Plagiarius, jež se snaží zvýšit povědomí o ochraně značky tím, že představí některé padělané produkty.

Každý den v době od 11:30 do 14:30 budete moci navštívit v hale 9.1. přednášky o nových trendech, které si pro vás připravili designéři ze studia bora.herke.palmisano. Prezentacemi trendů vás může provést také unikátní audioprůvodce, který vám usnadní orientaci v neomezeném čase. Základní informace o jednotlivých trendech vám poskytne ale i speciálně navržená brožura, v níž nebudou chybět ani příslušné Pantone barvy či popisy jednotlivých materiálů.

Veletrh Ambiente je za dveřmi a před vámi tip na skvělý výlet, plný prvotřídního designu a skvělé inspirace. Nenechte si ujít tuto důležitou událost roku a vypravte se 7. až 11. února do Frankfurtu nad Mohanem. Pro více informací o veletrhu a doprovodném programu navštivte oficiální webové stránky www.ambiente.messefrankfurt.com. Vstupenky na veletrh si za zvýhodněnou cenu můžete pořídit online zde: visitortickets.messefrankfurt.com. Už se také nemůžete dočkat?


Veletrh Ambiente

7. - 11. únor 2020

Ludwig-Erhard-Anlage 1

Frankfurt nad Mohanem

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Zuzana Mitvalská Autor:
Zuzana Mitvalská

Foto: Ambiente

Publikováno: 28.11.2019


Přidejte se k Insidecor komunitě...