Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Orac Decor: Holé zdi jsou minulostí!

Orac Decor: Holé zdi jsou minulostí!

Něco vašemu domovu stále chybí, a vy nemůžete přijít na to, co to je? Nedokončený vzhled interiéru může mít na svědomí například absence podlahových lišt. Nebaví vás obyčejné zdi? Obložení dodá interiéru hloubku. Máte fádní strop? Zkuste zdobenou stropní rozetu. Možnosti jsou téměř neomezené. Velice pestrou a širokou nabídku dekorativních dokončovacích prvků nabízí belgická rodinná firma Orac Decor. 

Značka vznikla v roce 1970 v belgickém Ostendu. V roce 1992 přišla s unikátní technologií Orac Flex a pomalu se dostala na mezinárodní trh. V roce 2000 Orac Decor představil Duropolymer – vysoce kvalitní, lehký a hlavně levný materiál, ze kterého vznikla celá kolekce. Firma je stále rodinná, roku 2002 nastoupila do vedení druhá generace. 

Podlahové lišty interiér skvěle dočistí. Navíc do nich snadno schováte nechtěné kabely. Všechny lišty Orac Decor jsou vynikající kvality, voděodolné, ohebné, přetíratelné a snadno se instalují. Navíc chrání vaše zdi, podlahy a stropy proti opotřebení. Nejlepší na nich ale je, že vám dovolují kreativně se v interiéru vyřádit. „Tam, kde jiní lidé vidí holou zeď, Orac Decor vidí nepomalované plátno.“ Pomocí nástěnných panelů si můžete skvěle hrát se světly a stíny v interiéru, a dosáhnout tak skvělého efektu. Holé zdi mají něco do sebe, ale na obložení a lišty se v České republice neprávem zapomíná. Posuďte sami na obrázku níže. 

Obložení a lišty ale nutně neznamenají pompézní a přeplácané interiéry, naopak s nimi skvěle sjednotíte minimalistické interiéry. Kromě profilu obložení a lišt totiž hraje důležitou roli barva. Tu můžete zvolit buď jednolitou jako u klasické zdi, anebo si s barvami pohrát – klasikou zůstávají bílé reliéfy panelů a bílé lišty jako kontrast k barvě zdí, velmi moderní je teď využívat lišty a obložení k přechodu mezi dvěma barvami. Díky nástěnné liště můžete elegantně vyřešit i nepřímé osvětlení interiéru. 

Který styl se ale bez dekorativních dokončovacích prvků neobejde? Ano, uhodli jste správně – jde o klasický historizující interiér. Dřevěné podlahy, jemné barvy na stěnách, nábytek z masivu a krby z mramoru. Takový interiér po lištách a obložení doslova volá. Orac Decor to moc dobře ví, a tak nabízí celou kolekci New Classic, která snadno dodává modernímu interiéru klasickou vznešenost. A to za pomoci kvalitních materiálů a nejnovějších technologií.  

Nám se ale lišty nejvíc líbí v eklektickém stylu. V rámci tohoto čím dál tím oblíbenějšího stylu se totiž dají skvěle kombinovat barvy, textury i 3D prvky na zeď. Zde můžete popustit uzdu fantazii své osobnosti úplně a zcela. Milujete barvy? Vymalujte každý panel jinak. Máte rádi zlato? Umírněte jeho přítomnost pastelovým podkladem.  

Také najednou vidíte všechny ty možnosti? Chcete se podívat, co se nejvíc hodí do vašeho interiéru? Prolistujte si online katalog Orac Decor, nebo si zdarma objednejte tištěnou verzi. 


Orac Decor

www.oracdecor.com

czechia@oracdecor.com

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...