Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Originální design z Katalánska. Poznejte svítidla Marset

Originální design z Katalánska. Poznejte svítidla Marset

Když se spojí tradice, moderní design a jednoduchost, vzniknou unikátní produkty. Zaměřili jsme se na osvětlení a oblíbenou katalánskou značku Marset, která odkrývá kouzlo světla a představuje i novinky ze své dílny. Rozmanité a originální designy svítidel upoutají především svou dekorativní stránkou, ale také jistým střízlivým přístupem. U Marset nečekejte žádné dramatické vzory či výrazné barvy, ale spíše jemnost, eleganci a zmíněnou originalitu.

V nabídce Marset najdete moderní svítidla jak do interiéru, tak do exteriéru. Značka světlo vnímá jako celek, který vytváří charakteristickou atmosféru a přispívá ke zlepšení života. Osvětlení se španělskými kořeny se stane harmonickým doplňkem do jakéhokoliv interiéru.

Svítidlo Scotch Club a inspirace diskotékou. Lustr svým tvarem připomíná dobře známou disko kouli.

Kolekce osvětlení Maranga obsahuje závěsná i stropní svítidla, stojací lampy i lampičky.

Když zabrousíme trochu do historie, od svého vzniku ve 40. letech ušla společnost Marset dlouhou cestu. Ze specialisty na odlévání kovu se postupně stal unikátní výrobce svítidel s mezinárodní prestiží. Dodnes čerpá z mnohaletých zkušeností se zpracováním materiálů a soustředí se již výhradně na osvětlení. Díky spolupráci se špičkovými designéry z celého světa může produkovat širokou škálu různých svítidel, která nasbírala již mnoho prestižních ocenění za design.

Designéři, kteří pro Marset navrhují svítidla, se inspirují takřka kdekoliv. Jak v běžném životě, tak i přírodě či materiálech. Například mistr keramiky Xavier Mañosa se při návrhu svítidel Pleat Box inspiroval kusem složené látky. Svítidla vyrábí ručně v různých tvarech, velikostech i barvách tradiční metodou zpracování keramiky.

Kolekce svítidel Ginger XL je chrakteristická ultra tenkým stínidlem v rustikálním provedení dubu či exotického dřeva wenge. 

Stolní lampička Follow Me je přenosná a nabíjecí, takže si s ní posvítíte opravdu kdekoliv.

Elegantní svítidlo Hazy Day zdobí opálové sklo, jež plynule přechází do čirého.

Hravé závěsné svítidlo Tam Tam si můžete uzpůsobit podle svého. Třeba zkombinováním několika barev.

Stojací lampa Scantling odráží střízlivou eleganci a čistou estetiku.

Stropní osvětlení Scotch Club se vyrábí hned v několika atraktivních odstínech.

Nástěnné svítidlo Ginger se stane šperkem každého prostoru.

K novinkám letošního roku patří především nové modely exteriérového osvětlení. Například kolekce Ginger se rozrostla o stylová svítidla, která oceníte právě ve venkovních prostorech. Stejně tak stylová svítidla Lab, Elipse, Babila a další.

Externí osvětlení Ginger navrhl designér Joan Gaspar.

Od Joana Gaspara je také elegantní kolekce venkovního osvětlení Plaff-On!

Svítidlo Lab z dílny Francesca Rifého.

Světlo skoro jako z jiného světa? To je svítidlo Babila od Marca Zanusiho Jr.

Osvětlení Elipse navrhl designér Josep Lluís Xuclà.

Katalánská značka Marset dokáže neustále překvapovat. S každou další kolekcí přináší do světa svítidel nejen nové nápady, ale především precizní zpracování a funkčnost. U nás nabízí svítidla Marset společnost Light Works. Až to bude možné, můžete si kouzlo katalánského světla prohlédnout v showroomu ve Vlastislavově ulici.


Vlastislavova 11, Praha 4

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...