Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Osice - Oooox

Osice - Oooox

Vizuálně jednotícím prvkem interiéru se stal pohledový beton, což je zároveň nejoblíbenější materiál studia oooox. K jejich radosti si klienti sami přáli použít co nejvíc betonové stěrky. Architektky jim k tomu moudře poradily, že místo imitací stačí nechat odhalené nosné konstrukce domu, které tvoří právě litý beton.

Interiér - Osice - Oooox

Z původně objednané kuchyně se použila pouze vysoká část s oblým rohem, kterou doplnil nový kuchyňský ostrůvek a na něj navazující vykonzolovaný stůl - další oblíbený prvek studia oooox.

Interiér - Osice - Oooox

Na kuchyň s jídelním stolem přímo navazuje obývací prostor, vymezený jen oboustrannou sedačkou a završený krbem. Světlý interiér v odstínech šedé zateplují akcenty dřevěné dýhy na konzole stolu a obkladu nosného pilíře, který se tak změnil v originální knihovnu. Kromě židlí a odkládacího stolku je celý interiér řešen na míru dle vlastních návrhů studia oooox, které ho dotáhlo i včetně dekorací z vlastního obchodu s interiérovými doplňky zvaném Loooox.

Interiér - Osice - Oooox

Důležitým zásahem do původního dispozičního řešení domu bylo jednak zrušení příčky mezi jídelnou a obývací části, tak i propojení s prostornou vstupní halou a oddělení vstupu pouze prosklennou příčkou. Díky tomu je celý prostor krásně prosvětlený a vzdušný.

Interiér - Osice - Oooox

Vynikla tak zároveň dominanta domu - betonové schodiště se skleněným zábradlím završené střešním světlíkem. Z otevřené galerie v prvním patře vede přístup k ložnicícm a šatně.

Interiér - Osice - Oooox

V hlavní ložnici se opět vyskytuje pohledový beton v zajímavém kontrastu s delikátním závěsným svítidlem od německého mistra Ingo Maurera. Kouřové sklo na příčce oddělující koupelnu rafinovaně neodhaluje vše, ale pouze nechává tušit...

Interiér - Osice - Oooox

Koupelnu u hlavní ložnice zdobí vedle betonu a křehkých svítidel z foukaného skla i říční mozaika na podlaze.

Interiér - Osice - Oooox

Koupelna dětského pokoje je pojatá jednoduše a světle - díky velkému střešnímu oknu i světlé, do béžova probarvené stěrce.

Interiér - Osice - Oooox

Prostoru relaxu se saunou a vířivkou v přízemí domu vytváří intimnější atmosféru tmavá, téměř černá stěrka na stěnách. Nepřehlédnutelným prvkem je zde atypické betonové umyvadlo, které se podle návrhu architektek nechalo odlít přímo na stavbě.

Interiér - Osice - Oooox

Na obývák v přízemí také navazuje prostor kuřárny s vinotékou. Vedle dalšího svítidla od Ingo Maurera tu najdete i sedací designové klasiky - židli DAR od manželů Eamesových a kožená křesla Butterfly chair.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Lenka Míková Autor:
Lenka Míková

Foto: Martin Zeman

Zdroj: oooox.com

Publikováno: 25.06.2013

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...