Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Piet Boon

Piet Boon

Všestranný holandský designér, architekt i dekoratér Piet Boon navrhuje vše od luxusních rezidenčních domů, velkorysých hotelových resortů, přes nábytek až drobné, ale velmi praktické doplňky. Ve všech svých projektech pak spojuje výtvarný minimalismus s mateiálovou kvalitou a životním komfortem.

Svou vlastní kancelář založil nizozemský designér v roce 1983. Od té doby se jeho jméno stalo značkou a zárukou kvality a komplexnosti práce. Dnes je jeho společnost schopná zpracovávat obrovské architektonické zakázky na jedné straně a navrhovat detailní drobné předměty na druhé. Studio, které má své hlavní sídlo v Oostzaan poblíž Amsterdamu, dnes pracuje pro klienty z neuvěřitelných 46 států po celém světě.

Interiérová designérka Karin Meyn, která se ke značce Piet Boon přidala v roce 1986, hrála důležitou roli v definování jejího interiérového stylu, který je kombinací současného minimalismu, taktilnosti použitých luxusních materiálů i klasické dekorativnosti. Typický styl Piet Boon tak můžeme napříkald vidět i v tomto rezidečním projektu bytového domu na newyorské Park Avenue.

Designéři - Piet Boon

V luxusním pařížském bytu zase studio Piet Boon kombinuje své vlastní návrhy nábytku se vzácnými historickými artefakty. Spojením dvou menších bytů docílili designéři vytvoření vzdušného životního prostoru. Subtilní barevnost ve spojení se zemitými odstíny použitých materiálů je také charakteristickým prvkem interiérů značky Piet Boon.

Designéři - Piet Boon

Kromě rezidenčních a komerčních architektonických nebo interiérových projektů, se Piet Boon věnuje i navrhování a produkci vlastní kolekce nábytku, ve které opět navazuje na klasické vzory. Lehátko Kekke je komponované z ocelové konstrukce s měkkým koženým polstrováním.

Designéři - Piet Boon

Série sedacího nábytku Fedde je charakterizována organickou uvolněností materiálu a mohutnými formami. Neformální podoba i užití z kolekce činí velmi univerzální kus nábytku. Kromě vlastních kolekcí se Piet Boon věnuje i spolupráci s ostatními interiérovými značkami. Tapeta na pozadí tak vznikla ve spolupráci s NLXL a představuje komplexní vizi nizozemského designéra v plošné podobě.

Designéři - Piet Boon

Kolekce tapet Concrete Wallpaper imituje surovou podobu různých typů betonu a vytváří tak imaginární hru s prostorem a materiály.

Designéři - Piet Boon

Aktuálně také začal designér Piet Boon spolupracovat se značkou Formani, která se zabývá výrobou dveřních zámků a klik. Boon pro ní navrhl dvě kolekce včetně Series Two kombnující ocel s masivním dubovým dřevem.

Designéři - Piet Boon

Kolekce svítidel vznikla ve spolupráci se značkou Maretti. Modely Klaar nebo Hot Kroon se už v podstatě staly současnými klasikami zcela odpovidajícími vizi designéra Pieta Boona.

Designéři - Piet Boon

Není náhodou, že se i zcela odlišné značky, kterým však nechybí komplexní výtvarná vize, navzájem velmi přitahují. To se stalo i mezi Piet Boon a Land Rover, kteří společně před několika lety představili také limitovanou edici terénního vozidla.

Designéři - Piet Boon

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Adam Štěch Autor:
Adam Štěch

Zdroj: www.pietboon.com

Publikováno: 14.03.2014


Přidejte se k Insidecor komunitě...