Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Claesson Koivisto Rune

Claesson Koivisto Rune

Tento týden bylo švédské designérské studio Claesson Koivisto Rune oceněno podle italské verze magazínu Elle Decor jako nejlepší designér roku 2013. To nám dává skvělou příležitost zrekapitulovat si jejich tvorbu za poslední rok.

Studio, které vzniklo v roce 1995 tvoří Marte Claesson, Eero Koivisto a Ole Rune. Dnes trojice designérů a architektů v jednom patří mezi nejvýznamnější představitele aktuálního skandinávského designu. Pracují pro nespočet prestižních značek, věnují se návrhům interiérů i drobné architektury.

Designéři - Claesson Koivisto Rune

Kolekce Kelly pro italskou nábytkářskou značku Tacchini se skládá z několika typů sedacího nábytku pestrých sytých barev. Oválné polstrované sedáky spočívají na tenkých stejně barevných kovových nožkách.

Designéři - Claesson Koivisto Rune

Podobně subtilně tvarované jsou i tyto stolky Ivy, které kancelář navrhla pro značku Paolo Lenti. 

Designéři - Claesson Koivisto Rune

Studio se v poslední době vrhlo i do návrhů několika interiérů, včetně tohoto prostorného minimalistického bytu ve Stockholmu, kterému dominuje rafinovaný vestavěný krb se skrytým úložným prostorem pro dřevo.

Designéři - Claesson Koivisto Rune

Poslední rezidenční realizací studia Claesson Koivisto Rune je dům Fagerström v Sollentuna ve Švédsku. Dynamicky zakřivený box ve tvaru písmem L je prosvětlen rozměrnými bočními okny. Jeho oranžová fasáda je inspirována tradiční švédskou architekturou.

Designéři - Claesson Koivisto Rune

Uvnitř domu hraje zakřivení zásadní prostorový prvek. Zakřivené schodiště je schováno za vestavěným úložným systémem a vytváří tak nečekaná prostorové vztahy.

Designéři - Claesson Koivisto Rune

Tind je systém prefabrikovaných rodinných domů, které švédské studio představilo jako praktický způsob bydlení různých velikostí a podob. Předem navržené moduly se dají kombinovat a vytvářet různě velké domky s různým počtem podlaží.

Designéři - Claesson Koivisto Rune

Kolekce barevných závěsných halogenových svítidel W131 s hliníkovými stínidly vznikla tento rok pro švédskou značku Wästberg.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Adam Štěch Autor:
Adam Štěch

Zdroj: ckr.se

Publikováno: 10.12.2013


Přidejte se k Insidecor komunitě...