Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Podpořte značku Malai a získejte unikátní doplňky z kokosové vody

Podpořte značku Malai a získejte unikátní doplňky z kokosové vody

Slovenská designérka Zuzana Gombošová vymyslela značku Malai a s ní i unikátní materiál, který vzniká z kokosové vody. V Indii z něj vyrábí jedinečné doplňky, které jsou nejen elegantní, ale také šetrné k přírodě. Pomocí crowdfundingové kampaně na portálu HitHit teď Malai sbírá finance, díky kterým se produkty i nápad dostanou k více lidem. Přispívat můžete do 29. listopadu 2019. 

Produkty od Malai jsou kompostovatelné a zcela veganské. Navíc mají skoro totožné vlastnosti jako kůže, výroba zároveň nezatěžuje životní prostředí. Značka je ale stále na začátku. „Máme před sebou spoustu práce. Abychom mohli nápad pořádně rozšířit a dostat své produkty k co nejvíce lidem, potřebujeme spoustu procesů mechanizovat. Lepší technologie nám dovolí vyrobit lepší produkt. A ve výsledku i minimalizovat negativní dopad, který má módní průmysl na životní prostředí,“ popisuje Zuzana Gombošová.

Malai za vybrané peníze koupí například hydraulický lis a investuje také do výzkumu. Koupí rovněž sušičku – v období dešťů je totiž velmi obtížné produkty vysoušet a navíc často vypadává elektřina. Pokud se potřebnou částku nepodaří vybrat, všechny peníze se vrátí zpět k přispěvovatelům. Malai tedy dostane buď všechno, nebo nic. 

Malai Robin Hood taška

Malai dámská peněženka

Malai pouzdra

Malai batoh/taška přes rameno

Produkty si od 18. do 24. října můžete prohlédnout v letenském obchodě Textile MountainPokud Malai podpoříte, čeká na vás řada odměn. Můžete být mezi prvními, kdo budou nosit kokosovou peněženku, kabelku či náramek. Nebo vás Malai pozve přímo do indické Keraly, kde kokosové doplňky vznikají. Ale hlavně: přispějete na projekt, který ukazuje, že móda může být udržitelná a zároveň stylová. 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Veronika Čáslavská Autor:
Veronika Čáslavská

Publikováno: 18.10.2019


Přidejte se k Insidecor komunitě...