Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Pravou atmosféru obchodů vytvářejí doplňky a vybavení

Pravou atmosféru obchodů vytvářejí doplňky a vybavení

Předvánoční čas a blížící se advent je hezké, i když trochu hektické období. Právě v tomto čase navštěvujeme obchody a různá nákupní centra ve velkém. I když žijeme v internetové době plné e-shopů, většina z vás nejspíš dává přednost kamenným obchodům, které každého vtáhnou do té pravé vánoční atmosféry všemi smysly. A na prostředí záleží. V příjemném a stylově zařízeném obchodě budete trávit čas raději než v tom, který vás neosloví. A to v jakémkoliv období, nejen v tom vánočním.

Co tedy může stylově vylepšit interiér obchodů? Vybrali jsme několik zajímavých produktů, které zpříjemní interiér a pomůžou navodit nezapomenutelnou atmosféru.

Kus přírody a útulnější prostředí může do prostoru vnést například živá vertikální kaskádová zahrada od společnosti Němec. Originální a inovativní systém živé stěny se samozavlažováním je možné snadno sestavit a udržovat. Na výběr máte ze široké palety rostlin, které efektivně ozdobí jakýkoliv interiér.

Komerční projekt Quadrio v Praze

Příznivce moderního designu zase osloví obchody, které jsou stylizované třeba do stylu science fiction. Zajímavým a inovativním materiálem, který se pro tyto účely hodí, je například umělý kámen KRION. Ten je čím dál tím oblíbenější ve světě designu i architektury, a to převedším v řešení luxusních projektů. Jeho výhodou je prvotřídní kvalita i rozsáhlá nabídka prémiových dekorů. Oživí nejen zdi a fasády obchodů, ale třeba i recepce či výstavní prostory. K dostání je u společnosti Design Bath.

Logo značky nemusí být jen vytištěné či namalované na zdi. Obchod Adidas zdobí velká kovová instalace loga na bílém obložení v cihlovém dekoru od Havwoods.

Použití materiálu Dupont Corian v obchodě laděném do industriálního stylu.

Kde jinde vystavovat zboží, než v originální vitríně? Vitrína Alambra pochází z kolekce, která se vyznačuje zvláštní strukturou z hliníku, ale i specifickými konstrukčními detaily či mechanismy pohybu. Výhodou jsou také police se zabudovaným led osvětlením. S tímto produktem poskytuje Rimadesio moderní interpretaci klasického nábytku.

Při nákupech není nic lepšího, než si sem tam odpočinout a posedět třeba u dobré kávy. Křeslo Swan™, navržené Arne Jacobsenem, vám to umožní. Architekt a designér v jedné osobě ho původně navrhl pro lobby a recepci hotelu SAS Royal v Kodani. Dnes je tento ikonický kousek jedním z nejznámějších Jacobsenových produktů. Otočné podnoží můžete objednat i s funkcí automatického návratu. Swan™ seženete v showroomech Stockist ve dvou odlišných výškových variantách a mnoha zajímavých odstínech.

Pohodlná kolekce sedacího nábytku Tami od výrobce EMU zahrnuje křesla s ekologickými lamelami z recyklovatelného bambusového dřeva. U nás kolekci nabízí obchod Designpropaganda.

Elegantní křeslo Gaia od Monici Armani prodává hned v několika barevných a materiálových variantách společnost KFF.

Pro vnitřní i venkovní posezení se hodí kolekce nábytku Babylon, kterou seženete v obchodech Decoland. Židle i stoly jsou vyrobené z lakovaného hliníku a zdobené lanem ze syntetických vláken.

Žádný obchod se neobejde bez kvalitní podlahy, která odolá každodennímu náporu. Dnes je na výběr z mnoha druhů i dekorů, jež vytvoří perfektní základ pro příjemné prostředí. Soliter Parket nabízí například podlahy Rustic, které skvěle zapadnou do romantických či vintage interiérů. Díky barevnějším a živějším odstínům dřeva vnáší do prostoru teplo a útulnost. Mořené dubové parkety jsou často kartáčované či uměle stařené.

Podlahy Bassano Parquet jsou vysoce odolné vůči opotřebení, proto jsou pro obchody ideální. A nejen pro ně, vhodné jsou do jakýchkoli residenčních či veřejných prostorů. Parkety Bassano nabízí obchody Valen&Masar.

Neméně odolná je také keramická dlažba. Třeba ta od Del Conca, kterou nabízí Elite Bath. Keramická dlažba Hbo Bloom z kolekce Boutique vás ohromí různými barevnými motivy i několika velikostmi.

A co takové koberce, které odolají rušnému provozu? Vhodné jsou ty zátěžové. Například zátěžový koberec Fletco od společnosti Boca, který využili jako odolnou podlahu v obchodě se sportovním vybavením. Koberec je zde instalován i na plošiny pro vystavená kola.

Pracovní prostřední ovlivňuje nejen podlaha či nábytek, ale i vhodné osvětlení. A to velice zásadním způsobem. Právě v obchodech můžou světla zvýraznit určité zboží nebo navodit tu pravou atmosféru. Velké stropní svítidlo Superdome je toho příkladem. Vhodné je do větších prostor, které perfektně osvětlí. K dostání je v bílé nebo černobílé barvě u společnosti Delta Light.

S ručně vyráběným osvětlením Dipping Light přichází do prostoru oživení a hravost. Barevný efekt, který svítidlo vyzařuje skrz vrstvy barevných kružnic, však není jen estetický. Výrobce Marset tím docílil jemné regulace intenzity světla. Barva se tak stává zároveň stínidlem dobarvujícím světlo. Celá kolekce Dipping Light je k dostání v obchodech Light Works.

Stolní lampy Bis Tris v butiku Pomellato. Nabízí je společnost Hagos.

Při vaší další cestě do víru nakupování se zkuste nechat vnést do světa obdivuhodných obchodů. Na chvíli se zastavte a načerpejte energii, kterou se snažili architekti a designéři do prostoru vnést. Některé z nich jsou opravdovým designovým skvostem.

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...