Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Radiátor jako umělecký kousek? Poznejte inovativní topení od značky Tubes

Radiátor jako umělecký kousek? Poznejte inovativní topení od značky Tubes

Radiátory jsou v našich domácnostech snad od nepaměti. Dost často je ale vnímáme jenom jako nutnou součást interiéru, kde plní svou funkci, ale nejsou nijak vizuálně zajímavé. Přitom i topná tělesa se můžou stát výrazným prvkem interiéru, kterému dodají patřičný styl a šmrnc. Přesně takové vyrábí italská značka Tubes. U některých by vás ani nenapadlo, že jde o radiátor.

Značka Tubes vznikla v roce 1994 a už v té době stavěla na svých letitých zkušenostech v oblasti teplárenství a instalatérských prací. Následovalo období výzkumů a experimentování, a to jak v technické, tak i estetické oblasti. Od svého vzniku až do dnešní podoby ušla dlouhou cestu, avšak její radiátory a topná tělesa byla a budou vždy nadčasová, netradiční a s uměleckým dotekem samotných mistrů.

Elegantní radiátor Rift lze díky modularitě jakkoli poskládat

Radiátory Tubes, které často vypadají spíš jako architektonické prvky než systémové komponenty, ohromují celý svět. Značka spolupracuje se slavnými designéry i architekty z různých koutů naší planety, kteří pro ni navrhují produkty, ze kterých se kolikrát stávají nezapomenutelné designové ikony.

Radiátor Trame navrhl pro Tubes Stefano Giovannoni

Topná tělesa T.B.T. od Ludovici a Roberta Palombových

Předními návrháři, kteří pro Tubes tvoří, jsou například Ludovica a Roberto Palombovi, Alberto Meda, Satyendra Pakhalé, Stefano Giovannoni, Luca Nichetto, Nicola de Ponti a mnozí další.

Topná tělesa Soho odkazují na tvar klasických radiátorů

Značka si zakládá na inovacích a moderních technologiích, které jsou spolu s designem tím hlavním, čím se na trhu liší od ostatních výrobců. Každý produkt, který vypustí do světa, je sám o sobě uměleckým kouskem s mnoha funkčními vychytávkami. Ať už je to sama kvalita materiálů, modularita, různé tepelné možnosti s co nejkvalitnějším přenosem tepla, energetická úspornost nebo také propojení s jinými technologiemi.

V portfoliu značky najdete bezpočet zajímavých kousků, které stojí za zmínku. Od topných prvků interiéru či ohřívačů na ručníky až po nové typy radiátorů s nepřehlédnutelným vzhledem. Například mnohonásobně oceněné topné těleso Scalleta z kolekce Elements je vlastně topný žebřík, který můžete přenášet a umístit kamkoli, kde zrovna potřebujete. Jednoduše ho zapojíte do zásuvky a on se rozehřeje. Navrhla jej Elisa Giovannoni a spíš než běžný topný koupelnový žebřík připomíná stavařské štafle.

Dalším vyhlášeným kouskem z repertoáru Tubes je volně stojící ocelové topné těleso Milano Free-standidng z dílny designérů  Antonie Astori a Nicoly de Ponti. Na první pohled vypadá spíše jako moderní totem či těleso z jiné galaxie, a právě tato jeho skulpturální vizáž se skvěle hodí nejen pro samotné oteplení prostoru, ale i pro jeho vizuální oživení.

Velice originální a praktické je topné těleso Origami od italského designéra Alberta Medy. A jak už název napovídá, můžete tento radiátor navíc i skládat. Jde totiž o paraván, kterým můžete efektivně rozdělit obytný prostor, oblékat se za ním a zároveň místnost vytopit.

Tubes nabízí také hromadu závěsných topení, která zastanou své místo na zdech skoro jako samotné obrazy. Díky modularitě některých topných těles si můžete s celou kompozicí opravdu vyhrát. A výsledek? Budete nadšení.

Třeba takové topné těleso Add-On od designéra Satyendra Pakhalé, které získalo prestižní ocenění Red Dot, můžete umístit jak na zeď, tak i třeba do výklenku, kde poslouží jako průhledový designový panel. Tento recyklovaný hliníkový radiátor je založený na principu modularity, díky čemuž nabízí širokou škálu možností sestavení.

Za zmínku jistě stojí také koupelnová topná tělesa Square od Ludovicy a Roberta Palombových, která vypadají jako nástěnné obrazy. Však si za ně designéři také vysloužili hned několik ocenění. Topení různých tvarů a barev si můžete poskládat, jak je libo, a vytvořit tak zajímavou kompozici, z níž bude do místnosti sálat příjemné teplo.

A co takový radiátor, který plní funkci tepla a zároveň i svítí? V létě lampa, v zimě topení... Radiátor Eve z kolekce Plug & Play je přesně takovým inovátorským kouskem, který budou všichni milovat. Navrhlo ho duo designérů Ludovica a Roberto Palombovi.

Ze stejné kolekce pochází i jiný nadčasový radiátor Astro, který zase funguje zároveň jako čistička vzduchu. Teplo a vzduch, dvě základní nezbytnosti pro lidskou bytost, se tak stávají podstatou tohoto objektu, který propojuje obě technologie nezávisle na sobě. Tento radiátor navrhl pro Tubes designér Luca Nichetto.

Domníváme se, že je nezbytné investovat prostředky do výzkumu a testování alternativních materiálů a nových technologií, aby bylo dosaženo co největší rovnováhy mezi maximální úrovní energetické účinnosti a estetiky,“ vysvětluje svou filozofii společnost Tubes.

Radiátory Montecarlo od designéra Petera Jamiesona

Tubes každý rok představuje novinky ze svých kolekcí například na milánském veletrhu designu Salone del Mobile a pokaždé překvapí. Své know-how zaměřuje na milovníky designu, kteří navíc ocení i vysoké standardy kvality. Všechny produkty tak dosahují maximální energetické účinnosti, která v kombinaci s dokonalým vzhledem tvoří jednotný a tolik obdivovaný celek. S radiátory Tubes dodáte interiérům nádech elegance i umělecké lehkosti.


DC 616

Palouky 616

Hostivice

www.designclub.cz

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Zuzana Mitvalská Autor:
Zuzana Mitvalská

Foto: Tubes

Publikováno: 29.05.2019


Přidejte se k Insidecor komunitě...