Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Recept na kvalitní povrchy: Materiály jako klíčová ingredience v kuchyni

Recept na kvalitní povrchy: Materiály jako klíčová ingredience v kuchyni

Čím se obklopit v kuchyni? Jak doplnit kreativitu, dobré suroviny a výkonné spotřebiče? Správným designem. Recepty se mění, povrchy zůstávají. Kuchyň je prostor, který je náročný na údržbu a vyžaduje odolné materiály. Naše tipy, čím pokrýt vodorovné i svislé plochy, vám pomohou vyřešit dilema s obklady či podlahami.

Malé kousky někdy dokáží velké věci. Nemusíte holdovat puzzlím, a přesto vás mozaika bude bavit. Rozproudí energii v interiéru a rozbíjí monotónnost jednolitých povrchů. Mozaika je skvělým pomocníkem, pokud jde o oddělení či zvýraznění určité části prostoru. V obkladech Mosaic od španělského výrobce Porcelanosa se mísí více než třicetiletá tradice s nejnovějšími technologiemi zpracování skla, keramiky a kovu nebo přírodních materiálů jako je kámen nebo dřevo. Břidlicová mozaika World Random Nepal dodá vaší kuchyni tu pravou špetku syrovosti. K dostání je u firmy Design Bath.

Cestujte časem s kolekcí dřevěných podlah Antichi Sapori od italského výrobce Mardegan. Masivní letité dubové trámy dýchají historií, a přece působí neuvěřitelně luxusním dojmem. U firmy BOCA najdete množství odstínů, rozměrů a úprav. Vyberete klasické parkety, nebo mozaiku? Je to zkrátka pořádná výzva pro vaši fantazii.

Obáváte se dřeva v kuchyni? Není důvod. Společnost Soliter Parket nabízí dubové podlahy Kährs Chevron se speciální tepelnou úpravou. Ta nejen že zvyšuje odolnost proti nasáknutí vodou, ale také podlahu barví tmavším, oku lahodícím odstínem. Takto upravené masivní dřevo je v kombinaci s legendárním maďarským vzorem, tzv. chevronem, naprosto neodolatelné. Dřevo je místy protkané malými součky a evokuje pohodlí a jistotu domova. Tento návod na domácí pohodu seženete u firmy Soliter Parket.

Kolekce obkladů Outline z distribuce společnosti ProCeram skvěle zapadne do moderních elegantních kuchyní. Italský výrobce Iris Ceramica má za sebou více než půl století zkušeností a s keramikou to prostě umí. Hladké dlaždice rozhýbaly matné a lesklé linie, které přidaly chladnému povrchu špetku jižanského temperamentu.

Mramor je vidět stále více, a to nejen v interiérech, ale téměř všude. Firma ProCeram ví, jak nezadržitelně se tento trend šíří a že mramor je jako materiál opravdu funkční. Obklady Maxfine Arabescato od firmy FMG vyniknou jak na podlaze, tak kolem dveří, nebo jako obklady umyvadlových desek. Maxfine Marmi Extra White s grácií zastane roli například kuchyňské desky. Velmi sofistikovaně vypadají i proto, že jsou mimořádně tenké, mají jen šest milimetrů.

Nejen mramor je momentálně na výsluní. Zasloužené pozornosti se těší i beton a různé stěrky, které jsou od něj k nerozeznání. Firma Němec stojí za vznikem materiálu BETONEPOX®, což je tvrdá epoxydová stěrka, která je voděodolná, aniž by se musela lakovat. Výjimečně odolný povrch se hodí zejména na podlahy. Imitaci betonu naopak můžete použít na stěny či stropy, a interiér tak dostane moderní industriální nádech.

S tapetou Shoko si budete připadat jako v rozkvetlé letní zahradě. A ranní rosa vám starosti také dělat nebude. Italské duo designérů CASA 1796 dalo tuto květinovou tvář unikátnímu řešení tapety s povrchem WET SYSTEM™. Společnost Wall&decò jej vyvinula tak, aby tapety byly vodotěsné a odolné ve vlhkém prostředí.

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...