Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Řecký ostrov Santorini nabízí ubytování, které je jako nebe na zemi

Řecký ostrov Santorini nabízí ubytování, které je jako nebe na zemi

Navštívit kouzelný řecký ostrov Santorini si přeje snad každá romantická duše. Nádherné výhledy z tohoto sopečného ostrova na okolní moře, jež obklopuje černý písek a doplňují typicky bílo-modré domky, dodávají tomuto místu jedinečnou atmosféru. Když všechna tato pozitiva doplníme ještě o stylové ubytování, nelze mluvit jinak než o dovolené snů.

Na vrcholu ostrova najdeme krásné ubytování s názvem Porto Fira. Každý z třinácti apartmánů vítá své hosty inspirujícími až magickými výhledy, které jsou zde vyhlášené. Projekt realizovali architekti z Interior Design Laboratorium.

Původní budova, z níž byl hotel Porto Fira vybudován, byla dříve součástí sousedního kostela svatého Jana Theologiána. Architekti při rekonstrukci využili původních architektonických prvků, které doplnili moderním designem se zachováním řeckých tradic. „Naším cílem bylo harmonicky propojit jednoduchost prostoru s těžkostí materiálů, kterými jsou dřevo a kov,“ říká jeden z architektů.

Kamenné podlahy apartmánů i venkovních teras jsou zachovány v byzantském stylu. Hladké bílé stěny tvoří elegantní oblouky kolem oken a dveří. Zklidňujícím dojmem působí především jemná paleta odstínů, která zahrnuje bílou barvu, tóny šedé, modré ale i černé.

Bazén, z kterého přetéká voda, vypadá jakoby se rozléval přímo do tyrkysového Egejského moře.

Návrháři oživili interiér speciálními prvky s krásnými texturami. Těmi jsou například různé tradiční textilie a zajímavé dekorace, které jsou zavěšeny nad lůžky. Mosazné či kamenné osvětlení zdobí ložice i koupelny. Chloubou apartmánů je nábytek z vídeňského proutěného a dubového dřeva, který byl vyroben na míru. Náboženský původ stavby stylově doplňují staré dveře, pocházející z jiných klášterů na ostrově.

Představujeme si, že hosté, kteří vstoupí do klenutých vchodů svých apartmánů, si nemohou pomoct a tiše, snad i nevědomky, vyslovují motlitbu, když se dívají na tuto oázu klidu a míru. Zdá se, že tento klášterní minimalismus, který inspiroval konečný, úchvatný výsledek, jakým je hotel Porto Fira, vznikl ve více než pouhém designovém smyslu. Možná se podílel i na vytvoření něčeho většího, možná dokonce nechal vzniknout malý kousek nebe na zemi...

 

SaveSave

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...