Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Restaurace NOSTRESS – oáza klidu v centru města

Restaurace NOSTRESS – oáza klidu v centru města

Praha je krásné město, přesto může centrum plné turistů někdy působit příliš hekticky. Objevili jsme ale restauraci, kde na všechen okolní shon rychle zapomenete a budete si užívat jenom skvělý gastronomický zážitek v příjemném a klidném prostředí, obklopeni přírodou. Restaurace a kavárna NOSTRESS svým názvem mluví za vše.

Trojice architektů ze studia Under-construction vytvořila oázu klidu v rušném centru Prahy. Autoři návrhu sem vnesli nejen kus přírody, ale také zajímavé a originální interiérové doplňky.

Restaurace NOSTRESS funguje již dlouho, ale přibližně před dvěma lety se majitelé rozhodli, že ji zrenovují. Proto oslovili studio Under-construction, aby podniku vneslo nový vítr do plachet. „Bylo nutné udělat rekonstrukci co nejrychleji, aby restaurace pocítila výpadek co nejméně. Možná právě ta rychlost a nutnost tvůrčím způsobem okamžitě reagovat byla svým způsobem zábavná a obohacující,“ mluví o projektu architekti.

Přáním majitelů bylo vytvořit klidné a příjemné prostředí v moderním stylu, kde nebude chybět oku lahodící zeleň ani designové doplňky. „Stylově jsme si s majiteli NOSTRESS od začátku sedli, cítili jsme pojetí restaurace velice podobně. Tenhle počáteční myšlenkový souzvuk je pro nás vždycky důležitý,“ říká Erika Vašutová z Under-construction.

Architekti se inspirovali přírodou, kterou vnesli dovnitř restaurace, a propojili tak interiér s exteriérem. Stromy jsou ozdobou celého prostoru, který působí harmonicky a vyváženě. Opravdová oáza klidu, kde u výtečné kávy zapomenete na jakýkoli stress.

Dominantním prvkem interiéru je dlouhý bar, který designeři přesunuli od vstupní rohové části do centra restaurace. Prostor nad barem zdobí krásné designové osvětlení a černé tabule v pozadí dodávají místu kontrastní šmrnc. Zajímavé lampy najdete v celé restauraci, v každém koutku trochu jiné.

Při každé rekonstrukci se mohou najít nějaké komplikace a v tomto případě tomu nebylo jinak. Ale všechno špatné je pro něco dobré. „Je to starý dům, kde vždy něco překvapí. Třeba když chcete starou zeď očistit od omítky až na cihlu a objevíte Ytongem zazděnou niku. Po odstranění zazděné části se objevila krásná nika, která zvětšila prostor a vytvořila příjemné zákoutí,“ upozorňují na milé překvapení architekti.

V zadní části restaurace zdobí celou jednu stěnu 3D keramické obklady od španělské značky Apavisa. „Využili jsme jejich 3D tvar a zespodu je podsvítili LED osvětlením, na kterém lze měnit barevnost, čímž se dokáže vytvořit opravdu specifická atmosféra,“ říká Erika Vašutová.

A co dodávají architekti z Under-construction na závěr? „V NOSTRESS mají výborné kafe, určitě doporučujeme se tam zastavit a načerpat trochu té pohodové atmosféry.


NOSTRESS café restaurant

V Kolkovně 9, Praha 1

www.nostress.cz

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Zuzana Mitvalská Autor:
Zuzana Mitvalská

Foto: under-construction – Vladimír Vašut

Publikováno: 23.02.2018

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...