Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Revoluční dřevěné podlahy od Oscar Ono oživují tradiční techniky zpracování

Revoluční dřevěné podlahy od Oscar Ono oživují tradiční techniky zpracování

Dnes začneme pěkně od podlahy. Každý prostor, ať už malý nebo velký, potřebuje kvalitní podlahu. A nejen kvalita a dlouhá životnost tu hrají hlavní roli. Dnes si můžete vybírat i mezi spoustou různých povrchů a materiálů, jejichž funkční vlastnosti a originální vzory předčí mnohá očekávání. Stejně jako tomu je u dřevěné podlahy Foret od značky Oscar Ono Paris, která nechává znovu ožít staré výrobní procesy.

Francouzská značka Oscar Ono Paris, kterou u nás nabízí společnost Soliter Parket, vyrábí luxusní dřevěné podlahy, které nadchnou každého estéta. Značka, založená v roce 2002, je proslulá dlouholetou tradicí a precizní řemeslnou výrobou, jež zanechává odkaz v každé kolekci, kterou navrhne. Jedinečné podlahy, které vzejdou z její dílny, tak můžeme spatřit všude po světě, od prestižních restaurací a obchodů až po městské lofty a luxusní rezidence. I proto si značku a spolupráci s ní oblíbili architekti a designéři světových rozměrů. Mezi nimi také Raphael Navot, který posledních pár let spolupracoval s Oscar Ono na revoluční dřevěné podlaze Foret.

FORET END-GRAIN

Revoluční dřevěná podlaha Foret End-Grain má nespočet různých variací, jak ji lze poskládat. Navíc ji můžete využít i jako stylové obložení stěn, které zaujme na první pohled.

Co End-Grain vlastně znamená? Metoda End-Grain je starodávná tradice řezání dřeva přes růstové prstence, která se dříve běžně používala, a to hlavně díky mnoha výhodám, zaručujícím vynikající vlastnosti, jako jsou například vysoká odolnost, pevnost i snížení hluku. Ale kvůli složitosti přípravy a práce potřebné pro její montáž se od této metody postupně upustilo. Avšak Oscar Ono ve spolupráci s designérem Raphaelem Navotem nechávají tuto metodu znovu ožít v současné kolekci Foret.

Raphael Navot, který žije a pracuje v Paříži, navrhl hned několik možných vzorů, které můžete z kolekce Foret poskládat. Designér se zaměřuje na zakázkový design a interiéry na míru, přičemž kombinuje tradiční metody s moderním „savoir-faire“. Vytvořit elegantní dřevěné podlahy podle starých tradic zpracování pro něj bylo výzvou. Starodávná tradice v novém a moderním pojetí, plném vzorů.

Parkety Foret lze velice snadno sestavit.

Kolekce Foret nabízí několik odstínů dřeva: Natural, Smoke, Black či Burnt, který je primárně určený pro obklady stěn. Není vyloučeno jednotlivé varianty porůznu kombinovat, a vytvořit tak opravdu jedinečné podlahy, které budou zdobit váš interiér jako umělecký skvost.

Oscar Ono se pyšní bezkonkurenční kvalitou a vynikajícími dřevařskými výrobky. Vášniví řemeslníci vždy hledají nové řezbářské metody a inovativní techniky, kterými ozvláštní své produkty. Hlavní výroba se nachází v Amsterdamu. A přesně tam se rodí i inovace, která inspiruje. Obchody Oscar Ono byste našli v Paříži, Londýně, Dublinu, Ženevě, Miami, Sao Paulu i Dubaji.

Oscar Ono je hlavně o dřevu. Ale i o samotném materiálu, stejně jako o umění procesu, lidském doteku a nejmodernějším strojním zařízením, které ho formuje. Ručně vyráběné povrchové úpravy, textury i estetické zásahy dělají z podlah Oscar Ono unikát, který dodá každému prostoru punc jedinečnosti. Pokud vás zajímají i jiné kolekce této francouzské značky, zajděte se podívat do showroomu Soliter Parket a vyberte si z nepřeberného množství originálních podlah.


Oscar Ono Paris

Soliter Parket
Dukelských hrdinů 6
Praha 7

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...