Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Rodinné bydlení v taiwanském Pingtungu

Rodinné bydlení v taiwanském Pingtungu

Prostorný byt v taiwanském městě Pingtung byl naprosto nepopsaným listem, který čekal na toho správného autora. Nelehkého úkolu se nakonec zhostilo taiwanské designové studio HAO. Před nimi však stál požadavek na uspokojení vkusu rodičů toužících po klasickém stylu a jejich dospívajících dětí vyznávajících spíše současný a eklektický styl.

Do bytu o ploše 165 m2 tak byly zasazeny prvky korespondující s vkusem každého člena rodiny. Jednotlivé zóny poskytují dostatek soukromí na libovolné aktivity. Celkem má byt 3 ložnice s vlastními koupelnami, pracovnu také s koupelnou, prostornou šatnu, technickou místnost, balkon a společný prostor spojující obývací pokoj, relax zónu, jídelnu a kuchyni.

U společných prostor se designéři rozhodli pro bílé zdi s decentním dekorem a lištami. Rozhodnutí pro bílou barvu padlo z důvodu navození klidné a vyrovnané atmosféry. Dominantu místnosti pak tvoří odpočinková zóna s výhledem na nedaleký park. Z kuchyně do dalších místností se obyvatelé bytu dostanou přes pohyblivou stěnu, jejíž dekor ladí s kuchyňskou linkou.

Šikovným prvkem v obývacím pokoji je multimediální stěna s možností otočení o 360o. Na jedné straně se tak může část rodiny dívat na televizi, zatímco na druhé straně je vybudovaná relax zóna pro poslech hudby a čtení. Obě zóny je díky otáčecímu mechanismu samozřejmě možné prohodit.

Z relax zóny je pak vstup rovnou na útulný balkon. Lavice neslouží pouze na sezení, ale má v sobě zabudovanou lázeň na nohy. Hlava rodiny, pan Hsu, si totiž ze všeho nejvíce užívá výhled na okolí zatímco se nemusí trápit chladným počasím.

Rodiče si vysloužili ložnici, ke které patří také praktická šatna oddělená posuvnými dveřmi. Bílá barva dveří a skleněné výplně vytváří v kontrastu s tmavší podlahou velmi elegantní dojem. Na několika místech v bytě se objevují kachličky s mramorovým vzorem, který místům dodává punc luxusu. Kromě šatní stěny je použit také v koupelně, v kuchyni a u jídelního stolu.

U syna v pokoji vynikají kožené a kovové detaily. Čelo postele například vtipně drží obyčejné kožené pásky. Dřevěné obložení kolem postele zase působí velmi sofistikovaně. Pokoj je vybaven spíše skromně. Důraz je kladen na výraznější detaily právě v podobě výrazných materiálů a barev.

Pokoj dcery evokuje pohodlí a určité tajemno, na které upozorňuje zejména nábytek v podobě cestovních kufrů. Ani zde nebylo prioritou naplnit pokoj velkým množstvím vybavení. Právě díky minimalistickému zařízení tak vyniknou kovové detaily a barevné kombinace.

HAO design studio se věnuje zejména renovacím interiérů v rámci své mateřské země, Taiwanu. Jde o celkem mladou firmu, která začala s navrhováním v roce 2013 a od té doby zvládla například i instalaci houpaček a skluzavky v kuchyni rodinného domu.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...