Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Ručně vyrobená elegance pro celé generace. To je nábytek Wendelbo

Ručně vyrobená elegance pro celé generace. To je nábytek Wendelbo

Pokud je vám skandinávský design blízký a dáváte přednost minimalistickému nábytku v jednoduchých liniích, pak zpozorněte. Představujeme dánskou značku, jejíž kvalita a ruční výroba sahá do tří generací rodinného podniku. Její produkty si zamiloval celý svět. Okouzlí skandinávská nábytkářská značka Wendelbo i vás?

Wendelbo vzdává hold skandinávské řemeslné tradici a oživuje inovativní a klasické designy, které pak zasazuje do současného, moderního kontextu. „Od samého začátku bylo naším cílem vyvíjet a vyrábět nábytek se silnou vizuální identitou, optimální funkcí a komfortem. A to s citem pro malé detaily,“ říkají představitelé firmy.

Pohodlná pohovka Nova.

Pohovka Loft se stane útulným útočištěm pro každého.

Křeslo a pohovka z kolekce Lobby.

Příběh značky je vlastně příběhem dánské rodiny, která byla v průběhu šesti desetiletí a tří generací poháněna silnou vášní pro design. Z malé nábytkářské dílny se postupně stala mezinárodní nábytkářská a designová společnost.

Čistota a minimalismus v kolekci křesel Chill.

Historie Wendelbo sahá až do roku 1955. V dánském Aarhusu tehdy založil společnost zručný čalouník Tag Petersen. Počáteční výroba zahrnovala pouze sedací nábytek na zakázku, při níž se používaly tradiční řemeslné styly a přísně se dbalo na přesnost a vytříbenou kvalitu. Ostatně stejně jako dnes.

Na rohu ulice Aarhusu se v roce 1955 otevřela malá nábytkářská dílna Wendelbo.

Společnost nejvíc proslavila až druhá generace rodiny Wendelbo. Od roku 1989 firmu řídili sourozenci Christina a Lars, kteří pro ni vydobyli prestiž na skandinávském trhu. Zaměřili se na rozvíjení inovativních technik a na samotný design. Produkty se stávaly čím dál víc modernější a výroba průmyslovější. Avšak nikdy se nezapomnělo na tradiční hodnoty.

Od roku 2007 společnost přesunula svou výrobu do vietnamského Saigonu a započala tak novou éru s rozšířením působnosti na mezinárodní úroveň. Centrálu Wendelbo ale najdete stále na svém místě v Aarhusu. Pravda – v trochu větším měřítku než kdysi.

Dnes kolekce Wendelbo zahrnují moderní výběr nábytku, na kterém pracuje široké spektrum mezinárodních designérů. Vznikají tak elegantní kolekce, které budou moderní a obdivované i v dalších generacích. Wendelbo je stoprocentně věrná svým kořenům řemeslného zpracování a kvalitě.

Sedací souprava Campo vás přiláká k lenošení.

Paleta produktů společnosti Wendelbo je expresivní a komplexní. Lze ji začlenit do jakéhokoli interiéru, ať už se jedná o soukromý dům, kde je kladen důraz na styl, funkci a pohodlí, nebo veřejné prostředí. Díky silnému zaměření na současné trendy a využití pro běžný život nabízí Wendelbo charakteristický nábytek s jasnou identitou a perfektním pohodlím.

Křesílko Half & Half vyniká měkkým tvarem a organickým charakterem.

Křeslo Sunday s podnožkou navrh ateliér Anderssen & Voll.

Klasický dánský design a křeslo Hug.

„Nikdy neděláme kompromisy v kvalitě a nastavujeme vysoké standardy pro naši továrnu. Vede nás silná vášeň pro design a jsme přesvědčeni, že dlouhotrvající estetika je nejlepší cestou k udržitelnosti.“

Designové židle Mono V2.

Stolky Root Long a Root Double v geometrickém minimalsimu.

Také konferenční stůl Arc je inspirován geometrií.

Policový systém Slice oživí i home office.

Stůl Coin představuje eleganci inspirovanou nekonečnou smyčkou.

Odkládací stolek POLLER je inspirován patníky v přístavu, ke kterým se uvazují lodě.

Rodinný podnik Wendelbo ušel dlouhou cestu, kterou můžeme obdivovat skrze bohaté portfolio produktů. U nás lze nábytek pořídit například u společnosti Stockist. Wendelbo zkrátka vyvíjí a vyrábí moderní nábytek, který odpovídá potřebám dnešního světa. Nábytek, který je rozkročen mezi inovacemi a funkčností. Nábytek, který kombinuje současnost a minulost.


Wendelbo

www.wendelbo.dk

Stockist
Vinohradská 50
Praha 2

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...