Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Salon Michala Zapoměla: kadeřník v říši divů

Salon Michala Zapoměla: kadeřník v říši divů

Kadeřnický salon Michala Zapoměla má s těmi klasickými máloco společného. Najdete tu sbírku kouzelných zrcadel, pávy, motýly i brouky, korály... To vše vytváří atmosféru plnou romantiky a fantazie. Hlavní motiv a vize pochází z knihy Alenka v říši divů. 

Michal Zapoměl je vyhlášený kadeřník, jehož salony oslaví tento rok 20. výročí. Pobočku má v Praze a v Plzni. Do pražského salonu ale nemusíte přijít jen pro nový účes, můžete si zde dát také výtečnou kávu a něco dobrého na zub. Součástí salonu je totiž kavárna s příhodným názvem Za zrcadlem.

Na projektu pracovalo mezinárodní duo složené z české architektky Barbory Mluvkové a španělského designéra Vicenta Nebota.

V původních prostorách bývala první karlínská elektro stanice. „Budovu postavil František Křižík. Snažili jsme se reflektovat duch průmyslové revoluce a zároveň prostor převtělit do pohádkového prostředí, kde se poskytují nadstandardní kadeřnické služby pana Zapoměla,“ říká architektka z pražské společnosti Konceptual.

Projekt navrhovala velice známá španělská společnost Azul Tierra, v čele s designérem Vicentem Nebotem. Ten se zajímal ze všeho nejdřív o historii a osobní příběh Michala Zapoměla, a poté sestavil odpovídající koncept salonu.

Každý unikátní kousek a starožitnost, která v salonu je, má svůj příběh. Michal Zapoměl spolu s designerem Vicente Nebotem cestovali po Španělsku i Francii a ve starožitnictvích jednotlivé kousky pečlivě vybírali. „Spolupráce s Vicentem byla nezapomenutelná, velmi krásná a unikátní,“ vzpomíná Michal Zapoměl. „Vše se určitě projevuje na pohádkově až snově laděném prostoru, který na naše poměry působí trochu nečesky, ale rozhodně útulně," dodává.

V salonu můžeme najít kousky z Francie, Španělska, Tibetu, Čech i Holandska. Neopomenuly se ani ty nejmenší detaily, jako je nádobí či prezentace produktů. Dokonalost Michal Zapoměl vidí hlavně v propojení historie, industriálu a nadčasového luxusu. „Vsadili jsme na světově uznávané značky, ale i na starožitné kousky.

Stojí tu velké prosklené dveře, na zadní stěně salonu zase visí geometrické police, které jsou celé z kovu. Všimnout si můžeme i nádherně zpracovaných parket či šedé hexagonové dlažby a zdí ze štěrkového betonu. Nábytku dominuje bronz a železo. Moderní osvětlení dodává interiéru teplé tóny, o celkové oživení se starají květiny a dekorace.

Architektka Barbora Mluvková je hrdá především na finální zpracování všech pasířských i truhlářských prvků, které jsou absolutně atypické až umělecké, vyrobené přímo na míru.

Salon Michal Zapoměl je okouzlující místo, které ve vás zanechá jedinečný designový zážitek. Splnil jsem si dětský den. Doufám, že mou radost bude sdílet co nejvíce klientů našeho salonu. Pevně věřím, že i naše kavárna Za zrcadlem bude pro všechny místem setkávání a tvoření krásných příběhů," říká majitel salonu Michal Zapoměl.


Salon Michal Zapoměl
 
www.michalzapomel.cz

Pernerova 31/A, Praha 8-Karlín
 
 

 

SaveSave

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Zuzana Mitvalská Autor:
Zuzana Mitvalská

Foto: Lukáš Žentel

Publikováno: 21.07.2017

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...