Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Sny provázené světlem – svítidla do ložnice

Sny provázené světlem – svítidla do ložnice

Ložnice je symbolem odpočinku a relaxace. Proto se doporučuje volit spíše tlumené světlo s menším jasem. To ovšem neznamená, že jste ve výběru svítidel omezeni. S naším podzimním výběrem netradičních svítidel si hrátky se světlem oblíbíte. Garantujeme radost z každého rozsvícení.

Závěsné světlo Gibbo: jednoduchost lehce okořeněná trochou retra. Kolem tenkého lanka se vine kabel a spolu s kulovitým tvarem ručně foukané báně dodává celému svítidlu dynamiku a iluzi pohybu. Alternativní závěsný lustr lze použít jako solitér nebo v kompozici více kusů. Toto energické svítidlo nabízí firma Delta Light.

Svítidlo Gibbo v bytě SQUAT iD23B.

Svítidlo Ring Light je jako šperk. Elegantní, výrazné a neobvyklé řešení dodá vaší ložnici přesně to pomyslné „něco navíc“.  Stmívatelný zářivý kroužek protíná leštěná mosazná koule. Tento světelný přívěsek z dílny britské designérské hvězdy Lee Brooma seženete u firmy Bulb.

Kruhové tvary mají něco do sebe, a proto se u nich ještě pozdržíme. Designér Lee Broom navrhl také lampu s příznačným názvem Globe. Impozantní křišťálová zeměkoule je posazená na podstavci z mramoru Carrara. Světlo odráží kamennou základnu a vytváří tak zajímavé světelné vzory. Svítidlo ve tvaru globusu prodává rovněž firma Bulb.

Pošťouchněte světlo správným směrem. Drobná hlava svítidla evokuje kulečníkovou kouli, konstrukce zase připomíná tělo hadí ženy, ladné a ohebné. Ručně zpracované dřevěné stínidlo je k dostání ve dvou variantách: dub a exotické dřevo wenge. Flexibilní rameno pokrývá pletená tkanina. Lampičky N°8 od katalánské značky Marset najdete v distribuci společnosti Light Works. Splňují veškeré nároky na svítidlo tohoto typu – účinné osvětlení, snadné ovládání a v neposlední řadě i výjimečný design. S nimi vás žádný estetický karambol nečeká.

Geometrie vedle kruhových tvarů přináší i ty ostré a hranaté. Svítidlo Topix od značky Delta Light světlo nasměruje do různých stran díky nepravidelnému hliníkovému tělu. Z horní části vychází široký kužel světla, dole naopak jen úzký paprsek. Kombinací více svítidel docílíte originálních světelných kompozic. Vybírat můžete i mezi barvou světla: teplé bílé, studené bílé nebo modré. Toto zařízení je ideální pro všechny tvořivé duše.

Doleva, doprava, doleva – zkrátka bludiště. S nástěnnými lampami Swing se ale ve světě designu rozhodně neztratíte. Dánský výrobce House Doctor věří, že krásné věci dělají život krásnějším. Chybějící širm dodává lampě v kombinaci s jednoduchým kovovým tělem lehce industriální vzezření. K dispozici jsou v nabídce Stockist v černé lakované nebo mosazné úpravě.

Ikonická stojací lampa Gräshoppa od dánské značky Gubi spatřila světlo světa poprvé již v roce 1947. Zkosená minimalistická konstrukce zakončená ocelovou trojnožkou nese kónické hliníkové stínidlo.  Díky ohebnému kloubu stínítko nastavíte tak, aby světlo bylo přímé a oslnění minimální. K dostání je v různých barevných provedeních u firmy Stockist.

Lineární multifunkční svítidlo INDI+ se dá použít téměř kamkoli a vždy prostoru dodá naprosto jinou dimenzi. Pro firmu Halla ho navrhl designér Matúš Opálka a vytvořil tak unikátní řešení osvětlení. Vedle příjemného měkkého světla oceníte také zabudovaný závěsný systém, ke kterému lze připojit háčky či poličky. 

Stojací svítidla z kolekce Ray navrhl pro značku Preciosa Lighting designér Jakub Berdych. Ručně foukané křišťálové sklo rozlije do prostoru jemné subtilní linie, přesto však tvoří celistvý světelný zdroj. Horní část lampy je vyrobena z leštěné nerezové oceli v černé nebo stříbrné barvě. 

Firma Preciosa Lighting rozebrala tradiční formát závěsného svítidla na atomy a složila z něho unikátní světelný koncept pro hotel Pier 2620 v San Franciscu. Americká společnost Anderson/Miller se zabývá luxusní interiéry a vybrala si ke spolupráci právě českého výrobce. V hlavní roli je zde industriální dekor, kterého firma Preciosa Lighting docílila zejména užitím černého pozinkovaného kovu. Svítidla zdobí pokoj a chodbu hotelu.

Závěsná svítidla již dávno neznamenají jen tradiční křišťálový lustr. A lampička už také nemusí být jen pouhou lampičkou u postele, může se proměnit ve skutečný klenot vaší ložnice. Vybrali jsme pro vás inovativní řešení, která posouvají současný design osvětlení mílovými kroky kupředu. Neobyčejná tvarová i materiálová řešení v kombinaci s nejmodernějšími kvalitními zdroji. Takže zhasnout – a poté s chutí zase rozsvítit. 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Alžběta Laňová Autor:
Alžběta Laňová

Foto: leebroom.com, lightworks.cz, retrovilla.dk, thedesignfiles.net

Publikováno: 19.10.2017

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...