Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Spací boxy, herní konzole. V coworkingu HubHub se pracuje i relaxuje

Spací boxy, herní konzole. V coworkingu HubHub se pracuje i relaxuje

Na 3500 metrů čtverečních a dvě patra. Právě tak prostorné je coworkingové centrum HubHub, které najdete Na Příkopě 14. Navrhlo ho Studio Perspektiv. Velkorysá plocha architektům dovolila, aby si s prostorem vyhráli. Do interiéru zahrnuli jak místa pro setkávání, tak uzavřené zasedací místnosti, spací boxy nebo herní místnost.

Hned u vchodu vás přivítá výrazná žlutá recepce, která však nezakrývá výhled do zbytku interiéru. „Chtěli jsme, aby lidé měli ihned přehled o prostoru a slyšeli, kde je živo a kde klid,“ popisuje architekt Ján Antal. Recepci obklopují sdílené prostory, uzavřené kanceláře, telefonní i zasedací místnosti. Tato kombinace se opakuje skrze celý HubHub – v jakékoliv jeho části tak máte na dosah vše, co potřebujete.

Za recepci architekti umístili chillout zónu a flexibilní pracovní místa. Oblíbí si je ti, kdo kolem sebe mají při práci rádi živo. Jen o kousek dál najdete prostornou kuchyň, kde se můžete v klidu naobědvat.

V kuchyni visí výrazná svítidla Soap od české sklářské značky Bomma. Architekti je nechali na míru upravit – normálně se totiž prodává jejich menší verze. V HubHubu je uvidíte na různých místech. V jiných částech kanceláří zase najdete svítidla od Brokisu.

Celý coworking protínají původní barvy HubHubu: žlutá, modrá a vínová – najdete je třeba na židlích, které na zakázku vyrobil TON. Kde to šlo, použili architekti český design. Další nábytek vytvořila na míru společnost Brick.

Vlevo od recepce je přednášková místnost. Architekti tu chytře vyřešili pracovní plochy. Nechali na míru vyrobit dřevěné stoly s kovovými podnožemi, které se dají podle potřeby propojit. Můžete tak vytvořit stůl libovolné velikosti – anebo nevšední geometrický útvar. Na místnost navazuje atrium s venkovní terasou, které nabízí příjemnou změnu pracovního prostředí.

Architekti pracovali nejen se dřevem, ale také s kovem či nerezem. „Zejména u nerezového baru se lidé ptali, jestli se rychle nepoškrábe. Poškrábe. A to je dobře. Pak totiž získá autentickou patinu. Pracovali jsme s materiály, které budou hezky stárnout,“ popisuje Antal. Důležitou roli hrají také umělecká díla. Hned několik stěn zdobí ilustrace od Karolíny Strykové a dalších výtvarníků.

Za zmínku stojí i toalety, které mají až klubovou atmosféru. Objevíte tu řadu industriálních detailů, stejně jako v jiných částech HubHubu. Třeba zářivky schované v podhledech, které vytvářejí působivé stínohry.

Studio Perspektiv se snažilo využít prostor do posledního centimetru. A tak například v jedné z malých místností vytvořil hernu s herní konzolí PlayStation, virtuální realitou a sedacími vaky. „Odrazili jsme se i od toho, co bychom sami rádi měli v kancelářích,“ říká Antal. O kousek dál jsou zabudované spací boxy. Hodí se, když se protáhne práce nebo když si potřebujete odpočinout po vydatném obědě.

V HubHubu najdete nespočet hravých prvků. Jedním z nich jsou neonové efekty nebo tabule, kam můžete napsat anketní otázku. Pro jednotlivé možnosti se pak hlasuje korkovými špunty od vína. Návrh, který jich posbírá nejvíc, vyhrává. Když není čím hlasovat, nezbývá než si otevřít lahev v přilehlé sdílené kuchyňce. O patro níž architekti navrhli další kancelářské prostory, kam můžete vyrazit třeba na kulečník. Najdete tu i nespočet uzavřených kanceláří či zasedacích místností.

„Pracovní prostory jsou tak trochu naše specialita. Od roku 2016 jsme realizovali kanceláře, které mají dohromady víc než 30 tisíc metrů čtverečních,“ shrnuje architekt Ján Antal. Na mysli má třeba sídlo technologické a konzultační společnosti Trask nebo kanceláře leasingové firmy Arval. HubHub představuje další referenci, která ukazuje, že si Studio Perspektiv umí poradit i s coworkingem.


Coworkingový prostor HubHub

Na Příkopě 14, Praha 1

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...