Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Stählemühle

Stählemühle

Nedaleko bodamského jezera v jižním Německu se majitel lihovaru Stählemühle rozhodl svěřit kompletní rekonstrukci do rukou Philippa Mainzera, zakladatele architektonického a designového studia E15. Zadáním bylo za použití moderních i tradičních materiálů v tomto starobylém mlýně z 18. století vytvořit prostor pro samotné pálení i ochutnávku výsledných produktů.

Moderní asfaltová podlaha a police okolo betonových stěn plné baňatých nádob, které jsou nápaditě prosvíceny LED osvětlením, tvoří místnost, kde se můžete posadit a vychutnat si ušlechtilý alkohol. Dřevěný stůl TA01 Ponte a lavice BE01 Calle zjemňující strohost prostoru jsou taktéž dílem Philippa Mainzera.

Kancelář - Stählemühle

Ručně foukané nádoby z čirého skla na se chovají jako optické čočky efektně zvětšující povrch betonové zdi za sebou. Každé hrdlo zdobí ručně vyrobený papírový štítek.

Kancelář - Stählemühle

Dostatečné osvětlení v úzké chodbě vedoucí do ochutnávkové místnosti zajišťuje světlo zapuštěné po celé délce stěny. Účelem tohoto jednoduchého obdélníkového osvětlení je odlehčit původní stísněný prostor a posloužit k prezentaci destilátů. Mainzer při své práci kladl důraz na dodržení čistoty tvaru a formy při zachování původního konceptu.

Kancelář - Stählemühle

Moderní dominantou degustační místnosti je tvarově symetrická dubová lavice od Hanse de Pelsmackera vytvořena pro studio E15. Svou kompozicí přináší návštěvníkům až intimní pocit sounáležitosti. Původní litinová kamna zde zdůrazňují historickou hodnotu domu.

Kancelář - Stählemühle

Za nenápadnými vraty byste minimalistický meditační prostor likérky pravděpodobně nehledali. Její vlastník, Christoph Keller, je původním povoláním redaktor a designér. Pálení prvotřídních ovocných destilátů je pro něj však srdcovou záležitostí.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Tereza Schneiderová Autor:
Tereza Schneiderová

Foto: Ingmar Kurth

Zdroj: philippmainzer.com

Publikováno: 30.11.2013


Přidejte se k Insidecor komunitě...