Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Stará půda se proměnila v elegantní byt s betonovými prvky

Stará půda se proměnila v elegantní byt s betonovými prvky

Odlitá betonová vana, kancelář, v níž dominuje dřevo a průsvitné stěny, které se dají do pohybu, když stisknete tlačítko. To jsou hlavní prvky nově rekonstruovaného bytu v Londýně. Architekti si zde vyhráli se starou půdou bývalé tiskárny, kterou změnili k nepoznání.

Půdní přestavbu šestipatrové budovy v Clerkenwellu, nazývané Ziggurat, vytvořilo britské architektonické studio Klassnik Corporation. Dispozice i výška samotné budovy nabízí úchvatné výhledy na Londýn, které jsou chloubou tohoto bytu.

Tým designerů při rekonstrukci použil škálu zajímavých architektonických prvků, které dodávají bytu osobitost. Výběr těchto prvků se odráží v nábytku i doplňcích. Jednou ze zajímavých dekorací, která zdobí například vchod do koupelny, je preparovaný tetřev hlušec. Můžete zde spatřit i papírovou dekoraci vlka na stěně nebo velké stříbrné koule v obývacím pokoji. Interiér doplňují originální designová světla.

Vstup do bytu vede rovnou do otevřeného prostoru obývacího pokoje. Ten tvoří největší část bytu, zabírá víc jak jeho polovinu. Bytové prostory nabízející vizuální otevřenost a vzdušnost interiéru, jsou plynule uspořádány do jednoho celku. Vše doplňují kvalitní a zajímavé materiály. Dominantními prvky obývacího pokoje jsou betonové sloupy s kuželovými vrcholy, které místnost po obvodu symetricky obklopují.

Šperkem celého bytu je betonová vana, stojící na vyvýšeném podstavci v rohu obývacího pokoje. Koupelna může být jak skrytá, tak i odhalená,  a to díky posuvným mechanizmům a inteligentnímu sklu. To mění svou transparentnost v závislosti na míře soukromí, kterou domácí chtějí.

Velká výlevka vany s vysokým kohoutkem vydává téměř meditační zvuky. Tekoucí voda se pro obyvatele stává každodenním příjemným rituálem.

S koupelnou je přímo propojená hlavní ložnice. Té dominuje velká šatní skříň s nerezovými dveřmi s odstínem růžového zlata. Ve vstupní hale jsou naopak dřevěné skříně z amerického vlašského ořechu.

Architekti vytvořili v bytě také domácí pracovnu, ve které převládá dřevo. Teplý odstín vlašského ořechu dodává tomuto prostoru pohodlí. Byt ještě doplňují další dva pokoje: ložnice pro hosty a toaleta, která je oddělená od hlavní koupelny.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...