Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Vlajkový obchod Zhuyeqing Greentea je inspirovaný mraky a horami

Vlajkový obchod Zhuyeqing Greentea je inspirovaný mraky a horami

Všichni milovníci kvalitního zeleného čaje nám dají jistě za pravdu, že při pití je nejlepší obklopit se příjemným prostředím a dobrou náladou. Tím se řídili i architekti v čínském městě Chengdu, kde vytvořili netradiční čajový obchod Zhuyeqing Greentea. Ten na první pohled vypadá tak trochu jako z jiného světa. Je plný velkých objektů, které mohou připomínat planety s prstenci či jiné abnormální prvky. Ale zdání klame, inspirace architektů se zrodila zcela jinde.

Architekti upustili od tradičního konceptu obchodu. Nejdůležitější pro ně bylo vyzdvihnout samotný zážitek z čaje i prostoru jako takového. Vsadili na rozmanitý design s vizuální interakcí, a představili tak svět jednoduchosti a preciznosti v jeho plné kráse. Celý obchod je postaven na propojení linií a křivek v čele s nerezem. Ten svou texturou i nádechem teplých tónů připomíná dřevo.

Když vstoupíte dovnitř obchodu Zhuyeqing Greentea, spatříte celý interiér, který nejednomu hostu vezme dech. Architekti se nechali inspirovat malebnými horami a mraky, které využili jako motiv pro dominantní objekty. Ty se rozpínají do šířky i výšky, a vytváří tak jedinečnou kompozici. Tato přírodní symbolika popisuje místo přirozeného ekologického původu zeleného čaje zhuyeqing. Pulty ve tvaru hory vypadají, jako by byly zahaleny v mlze. Splňují funkční požadavek na vystavování zboží a zároveň přispívají k celkové estetice, kterou můžou zákazníci obdivovat z různých perspektiv.

Jednotlivé části obchodu obsahují funkční bloky, které jsou pečlivě uspořádány do různých úrovní a mají různé využití. Což návštěvníkům otevírá cestu plnou zážitků při průzkumu. Procházka obchodem mnohým přijde, jako by proplouvali skrze mraky, kde můžou ocenit klidnou povahu dlouhého příběhu čaje, ale také si užít posezení v klidném horském lese".

V obchodě můžete na chvíli posedět a vychutnat si doušek čaje.

Designéři tímto projektem vytvořili pro zákazníky Zhuyeqing Greentea ohromný smyslový zážitek. A právě možná díky němu se do obchodu neustále vrací. Zkušenost je zde založena na vnímání. Prostřednictvím přizpůsobitelných funkčních nosičů, oněch objektů, jsou potřeby provozu i zkušenosti zákazníků dokonale uspokojeny.

Jiný obdivuhodný příběh čaje najdete v Šanghaji v restauraci Icha Chateau, která vyzařuje krásu čajových plantáží.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...