Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Za inspirací do Frankfurtu. Veletrh Tendence se letos zaměří na zahrady

Za inspirací do Frankfurtu. Veletrh Tendence se letos zaměří na zahrady

Do Frankfurtu se několikrát za rok sjíždějí milovníci designu a bydlení. Místní výstaviště Messe Frankfurt často pořádá veletrhy zaměřené na design a jedna taková událost nebude chybět ani koncem června – od 24. do 27. června sem můžete zajet na veletrh Tendence.

Těšit se můžete na nové kolekce nábytku, doplňků a šperků pro nadcházející podzim a zimu, ale i jaro a léto 2018. Nově přibyla i sekce zaměřená na vybavení zahrady. „Lidé chtějí trávit čím dál tím víc času venku. Spousta lidí zakládá zahrady i na střechách domů – od Paříže po Frankfurt,“ uvádí v magazínu Tendence Malou Weirich, která se zahradnictvím dlouhodobě zabývá. Její slova potvrzuje i fakt, že Němci každoročně za venkovní dekorace utratí kolem 2,8 milionu eur. Není tedy divu, že se pobyt venku stal jedním z hlavních témat letošního ročníku.

Sezónní dekorace představí třeba nizozemská společnost Kaemingk. Floristy potěší Mezinárodní floristický kongres, která se odehraje přímo v rámci veletrhu. Ve venkovní zelené oáze si budou moci návštěvníci oddechnout od veletržního ruchu.

Velký prostor chce veletrh věnovat také udržitelnosti – představí třeba porcelán, při jehož výrobě se šetří voda, či nádoby z bambusových vláken. „Pro zákazníky je stále důležitější, kde a jak se zboží vyrábí,“ říká ředitelka veletrhu Bettina Bar.

Nebude chybět ani sekce Talents, kde veletrh představuje nekonvenční přístup k designu – třeba ručně vyráběné prototypy či malé produktové série. Příkladem může být drobná porcelánová série Blue Sunday od berlínské designérky Anny Badur.

Zastoupený tu bude i český design. Designérka Lenka Záhorková do Frankfurtu přiveze lampu Light 1.0, která vznikla z průsvitného bílého porcelánu a vyrábí se ručně.

Židličku s pokroucenýma nohama nabídne švýcarská společnost NIU. Vyrábí se z různého dřeva, od jasanu po ořešák. Dostanete k ní i podobně laděné stolky a lavice. V oddělení Talents se celkem představí čtyřicítka mladých kreativních designérů.

Nově vznikla také odnož Tendence Impuls. Ta se zaměřuje na digitální technologie a jejich vliv na podnikání. Prostřednictvím workshopů budou profesionálové zájemcům radit, jak zvýšit ziskovost. V rámci Tendence Academy se představí řada inspirativních řečníků, kteří budou prezentovat v jedné z hal. Zajímá vás víc, nebo si chcete rovnou koupit lístek? Další informace najdete na webu veletrhu.


Veletrh Tendence

Frankfurt am Main, 24. až 27.6.2017

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Veronika Čáslavská Autor:
Veronika Čáslavská

Foto: archiv Tendence, desidneros.com, niuform.ch, annabadur.de,

Publikováno: 10.06.2017


Přidejte se k Insidecor komunitě...