Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Barevný svět vaflí a palačinek. Vítejte ve Waf-Waf

Barevný svět vaflí a palačinek. Vítejte ve Waf-Waf

Letos v dubnu obohatil letenskou gastronomickou scénu nový podnik, který podává vafle a palačinky. Ještě před otevřením slibovali provozovatelé nový zážitek na poli gastronomie. Ve velké konkurenci okolních bister a kaváren se tak vylouplo malé veselé bistro Waf-Waf, které cílí na milovníky sladkostí a nabízí ohromující množství ingrediencí, kterými můžete nechat ozdobit vafli či palačinku. 

Užší tým tvoří mladí chorvatští podnikatelé Elvis Osmanović a Dino Pekéz spolu s marketingovým ředitelem celého projektu Jonášem Baselem. „V roce 2016 se v našich hlavách zrodila myšlenka. Chtěli jsme založit jedinečný podnik zaměřený na vafle, palačinky a milkshaky, čerstvé džusy nebo třeba domácí čaje. Celý koncept jsme po necelých 15 měsících tvrdé práce proměnili v realitu a otevřeli naši první provozovnu,” říká Jonáš Basel.

Otevření bistra přilákalo více než 400 lidí. Foto: Waf-Waf

Provozovnu na pražské Letné vybral tým záměrně. Bistro Waf-Waf chtělo zaplnit prázdné místo v jinak pestré nabídce letenských restaurací, kaváren a dalších podniků. Letenský genius loci přitáhl dokonce pozornost významných médií: jmenujme třeba The New York Times nebo The Independent. 

Na místě se dřív nacházelo kebab bistro ve velmi zanedbaném stavu, a tak nové majitele čekala náročná rekonstrukce. Komplikace přinášelo především členění prostoru, který je opravdu malý, ale momentálně pojme až třicet hostů. Práce také zdržovaly nezbytné administrativní úkony. 

Vizualizace. Zdroj: Waf-Waf

Rekonstrukci i vybavení bistra si vzali na starost sami majitelé ve spolupráci se slovenským designérem Michalem Rafajem, který tvoří převážně pod vlastní značkou Popular. Stojí za celkovou podobou Waf-Waf včetně grafiky v interiéru nebo dekorací. Vše ladil do pastelových jemných barev v kombinaci s černou a bílou. Interiér rovněž prostupuje světlé dřevo na pultech, stolech a stěnách. Většinu vybavení si majitelé nechali dělat na zakázku.

 

V přední části prostoru stojí vyšší stolky s barovými židlemi a také přípravna s výdejnou místních pochutin. Na barové sezení navazují nižší stolky v zadní části interiéru. Vysoké i nízké sezení podél zdi zajišťují polstrované barevné retro sedačky. Nechybí ani malý dětský koutek, kam můžete na chvíli vyslat své ratolesti a v klidu si vychutnat některý z místních pokrmů. 

Bílé cihlové zdivo kontrastuje s výraznou černou grafikou a vzduchotechnikou, která záměrně zůstala odhalená. Lehký industriální nádech dodávají i jednoduché černé lampy a kovové geometrické lustry. 

Waf-Waf sází na originalitu a do detailu dotaženou vizuální podobu celého projektu. Logo vás uvítá nad vchodem do bistra, vykoukne zpoza vafle či palačinky na talíři z českého porcelánu. Potkáte ho i na kornoutu, v kterém si palačinky můžete odnést s sebou. Zdobí i roztomilé plechové retro hrníčky, které se již staly poznávacím znamením letenského podniku. „Rádi se držíme tradic a plechové hrnečky ve spojení s kávou či mlékem zažili už naši rodiče. V dnešní uspěchané době je občas dobré podívat se zpět a užít si nevšední drobné radosti," vysvětluje Jonáš Basel.

  

Lásku k tradici dokazuje i recept na těsto, který se dědil z generace na generaci v rodině jednoho z majitelů. Plánuje se i těsto bezlepkové. Waf-waf je rájem sladkých dobrot, ale na své si přijdou i ti, kteří preferují slané varianty nabízených pokrmů, stejně jako jeho marketingový ředitel. Ten doporučuje slanou vafli s prosciuttem, čedarem, vajíčkem a čerstvou rukolou. V repertoáru Waf-Waf najdete také gigantické shaky nebo novinku SushiWaf inspirovanou japonskou pochoutkou. Na receptech se podílejí přední čeští a chorvatští kuchaři. 

SushiWaf je sladkou variantou oblíbeného japonského pokrmu. 

Provozovnu najdete na adrese Milady Horákové 52 na Praze 7. S číslem 52 si tým pohrál a pro začátek hostům nabídl právě tolik přísad, ze kterých si mohli poskládat svou vysněnou vafli nebo palačinku. Počet ingrediencí však stále narůstá, jak Waf-Waf přichází s něčím novým. Vedle různých druhů ovoce nechybí ani kočičí jazýčky a bílá čokoládová pomazánka. Nebo můžete svou vafli korunovat rovnou celým čokoládovým vajíčkem. 

Brzy by majitelé rádi otevřeli další pražskou pobočku a následně expandovali do jiných měst České republiky a posléze i do okolních zemí. Originální model creperie s výraznou vizuální stránkou tak možná budeme vídat čím dál tím častěji.


Waf-Waf
Milady Horákové 52, Praha 7

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Alžběta Laňová Autor:
Alžběta Laňová

Foto: Waf-Waf

Publikováno: 20.10.2017


Přidejte se k Insidecor komunitě...