Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Čínská výstavní síň LongFor ukazuje architekturu budoucnosti

Čínská výstavní síň LongFor ukazuje architekturu budoucnosti

Je to fyzické až spirituální místo, kde se rozehrají všechny vaše smysly. Architektura tu získává takřka antigravitační schopnosti, světlo a jeho proměny hrají hlavní roli. Nyní prodejní centrum, zanedlouho skvostná výstavní galerie. V čínském měste Čchung-čching na břehu řeky Ťia-ling-ťiang vyrostl atraktivní komplex LongFor.

Městská výstavní síň se rozkládá na ploše 950 metrů čtverečních. Celý areál však dosahuje až k 20 000 metrů čtverečních. Kouzlo okolní krajiny s protékající řekou dodává na harmoničtější atmosféře, kterou chtěli architekti ze studia Shanghai Tianhua Architecture Planning & Engineering v tomto areálu navodit.

Architekti přeměňují přirozené a kulturní městské prvky a integrují je do nové designové podoby. Nejen architektura a interiérový design, ale i okolní krajina dodávají městu Čchung-čching nový obraz futuristické avantgardní podoby.

Tak trochu jako origami vypadají i vizualizace jednotlivých objektů, skládajících se z různých vrstev a materiálů. Vnitřní prostor výstavní haly byl navržen bez pilířů, a to za použití vazníkové konstrukce o délce 34 metrů. Samotná střecha pak mohla být rozšířena až na 15 metrů.

Protože světlo hraje v celém konceptu důležitou roli, navrhli architekti části fasád z perforovaných hliníkových panelů. Seskupení „děrovaných" částí se porůznu obměňuje, a vytváří tak zajímavé světelné kompozice.

Čchung-čching je nejlidnatějším čínským městem. Díky odlehlejší nábřežní oblasti a působivému zákroku architektů působí celý komplex LongFor jako oáza klidu. Nadčasová architektura výrazných tvarů dokonale zapadá do tamního prostředí. Architekti využili zrcadlení objektů na vodní hladině, čímž vytvořili úchvatné scenérie, které ještě více umocňují místní atmosféru.

V průchodech, kterým dominují různě velké otvory, se rázem ocitnete jako v jiném světě. Jako by celá galaxie byla na dosah ruky.

Interiér výstavní haly je stejně impozantní jako venkovní prostor. Okouzlí vás výrazné geometrické tvary, linoucí se od země až po strop. Teplý odstín dřeva zútulňuje rozlehlý prostor a připomíná obrovské sochařské dílo.

Když se setmí, celý komplex ožívá vlastním životem. Světla i siluety budov, odrážející se na vodní hladině, vizuálně popírají jakoukoli gravitaci. I perforované části budov jsou výraznější a jako hvězdy zářící do dáli vytvářejí různé obrazce.

LongFor se zanedlouho stane výstavní halou, otevřenou pro širokou veřejnost. Lidé zde budou moci obdivovat nejen samotnou architekturu, ale i výstavy. Elegance, nadčasovost i obraz budoucnosti, to je LongFor.

Stavby budoucnosti můžou být často udržitelné, jako ukázal například milánský veletrh: poznejte MINI Living, dům a aktivní ekosystém v jednom.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...