Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

3 publikace, které ukazují sílu kamene jako materiálu

3 publikace, které ukazují sílu kamene jako materiálu

Kámen může mít mnoho tváří. Dokazují to i publikace, které pro nás vybralo knihkupectví Page Five. Zaměřují se na sochy, umění ve veřejném prostoru i kámen v jeho nejsyrovější podobě. Začtěte se s námi.

 

1. This Brutal World

Jeden z nejfotogeničtějších architektonických slohů, brutalismus, dostal bohatý prostor v této publikaci. Ta funguje jako poutavý globální průzkum prakticky neznámých nebo méně známých brutalistických pokladů z bývalého východního bloku a dalších dalekosáhlých částí světa. Zahrnuje díla několika významných architektů v čele se Zahou Hadid, Davidem Chipperfieldem, Le Corbusierem, Frankem Lloydem Wrightem, Louisem Kahnem, Marcelem Breuerem nebo Miesem van der Rohe.

2. Looking for Lenin

Od ukrajinské revoluce v roce 2014 a téměř 25 let po zhroucení SSSR se vláda snažila vymazat všechny stopy své sovětské minulosti a zahájila oficiální vlnu dekomunizačních reforem v zemi. Dva roky fotografovalo duo Niels Ackermann a Sébastien Gobert téměř 70 soch Lenina a vedlo nespočet rozhovorů s opatrovníky a majiteli těchto kdysi ctěných symbolů, dnes už spíše něškodných každodenních předmětů. Tvůrci dokumentují kouzlo tohoto bizarního inventáře prostřednictvím neobvyklých a mnohdy až komických záběrů. Skrze ně komentují napětí, rozpory a složitost stávající situace na Ukrajině. 

3. Příliš kamen

Výtvarníci Eliška Fenclová a Martin Czeller nedávno představili na autorské výstavě svůj společný projekt Příliš kamen. Propojení odlišných pohledů na práci s koláží a možnosti jejich vzájemné komunikace vyšlo ve formě zinu a potěší všechny milovníky promyšleného konceptu a poutávého vizuálu.


Page Five

Veverkova 5, Praha 5

www.pagefive.com

SaveSave

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Ondřej Hlaváč Autor:
Ondřej Hlaváč

Foto: via Page Five

Publikováno: 28.06.2018

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...